Lamminrahkan koulukeskuksen vesikatolle sijoitetaan aurinkokeräimiä ja -paneeleja – Lämmityksessä sekä jäähdytyksessä hyödynnetään maalämpöä

SRV toteuttaa Lamminrahkan koulukeskuksen 800 lapselle Kangasalalla.

SRV toteuttaa Lamminrahkan koulukeskuksen 800 lapselle Kangasalalla, kerrotaan SRV:n tiedotteessa.

Talotekniikka-lehti

Kangasalan kaupunki on valinnut SRV:n toteuttamaan Lamminrahkan koulukeskuksen uudisrakennuksen. Projektinjohtourakkana toteutettavan kouluhankkeen arvo on noin 27 miljoonaa euroa. Hanke käynnistyy välittömästi ja kirjataan SRV:n tilauskantaan marraskuulle.

Kolmikerroksiseen koulurakennukseen tulee tilat päiväkodin 140 lapselle ja 0-6 -luokkien 665 lapselle. Koulu rakentuu Kangasalan uudelle asuinalueelle Lamminrahkaan. Rakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä.

Samalla rakennetaan myös noin tuhannen neliön liikuntasali. Koulurakennuksen rakentaminen alkaa maanrakennustöillä marraskuussa 2021 ja kokonaisuus valmistuu kesäkuussa 2023.

– Olemme toteuttaneet menestyksekkäästi useita kouluhankkeita, kuten viime vuonna valmistunut Kurittulan koulun Maskussa ja Jokirinteen oppimiskeskus Kirkkonummella. Tänä syksynä puolestaan valmistuivat uudet koulutilat Espoon Leppävaarassa sekä Helsingin Maunulassa, toteaa SRV:n Alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi tiedotteessa.

Koulukeskus koostuu kolmesta lohkaremaisesta rakennusmassasta sekä niitä yhdistävästä kaksikerroksisesta tilasta. Julkisivujen päämateriaaleina ovat kotimainen paikalla muurattu tiili ja puu.

Vesikatolle sijoitetaan aurinkokeräimiä- ja paneeleja. Lämmityksessä sekä jäähdytyksessä hyödynnetään maalämpöä.

– Lamminrahkan koulukeskus on meille tärkeä hanke. Koulukeskus sijoittuu Lamminrahkan torin ja kävelyraitin yhteyteen ja se tulee olemaan koko Lamminrahkan alueen keskus. Olemme tyytyväisiä saadessamme kokeneen urakoitsijan toteuttamaan koulukeskushanketta, kertoo Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki