Lahteen uusi K-Citymarket – Skanska toteuttaa urakan

Skanskan urakka sisältää kiinteistön rakennus- ja talotekniset työt.

Havainnekuva K-Citymarket Lahti, sisäänkäynti. Kuva: K-ryhmä

Lahden Paavolaan toteutettavan uuden K-Citymarketin kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 20 000 bruttoneliömetriä. Myymälän pinta-ala tästä on noin 9 500 neliömetriä. Skanskan urakka sisältää kiinteistön rakennus- ja talotekniset työt. Myymälätilat sijoittuvat ensimmäiseen kerrokseen, kellarikerrokseen tulee lämmin pysäköintihalli, kerrotaan K-ryhmän tiedotteessa.

– Panostamme uusperustannassa erityisesti kasvukeskuksiin ja olemme iloisia, kun voimme jatkaa Suomen vanhimman K-Citymarketin yli 50-vuotista tarinaa uusissa, moderneissa tiloissa. Tavoitteemme on tuoda asiakkaillemme entistäkin parempia palveluja ja on hienoa päästä avaamaan uusi kauppa Lahteen jo ensi vuonna, kertoo Keskon Hämeen aluejohtaja Janne Virtanen tiedotteessa.

Rakennukseen valitut talotekniset järjestelmät ovat energiatehokkaita, suunnittelussa ja rakentamisessa huomioidaan monipuolisesti ympäristövastuullisuus. Hanke toteutetaan EU-taksonomian mukaisesti. Lisäksi hankkeelle tavoitellaan Breeam Very Good -ympäristöluokitusta.   

Työt käynnistyvät huhtikuussa 2024 ja valmistuvat syksyllä 2025, tiedotteessa kerrotaan.

– K-Citymarketin rakentaminen on meille erittäin tervetullut ja mieluinen hanke, ja hyvää jatkoa Lahteen aiemmin toteuttamillemme hankkeille. Oli hienoa päästä jo tarjousvaiheessa tuomaan osaamisemme asiakkaan käyttöön, aluejohtaja Petri Laukkanen Skanskasta sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki