Kylmäpäivät eivät jättäneet kylmäksi

Suomen Kylmäyhdistyksen järjestämä Kylmätekniikan koulutuspäivät keräsi Espooseen hurjan ennätysyleisön.

Suomen Kylmäyhdistyksen järjestämä Kylmätekniikan koulutuspäivät keräsi Espooseen hurjan ennätysyleisön.

Kylmäalalla sattuu ja tapahtuu, ja osaamisen päivittäminen sekä lainsäädännöstä kärryillä pysyminen vaatii aikaa ja panostusta. Onneksi kaikkea tietoa ei tarvitse ”kuuklata”, vaan tärkeimmät ja ajankohtaisimmat tärpit löytyvät kerran vuodessa järjestettäviltä Kylmätekniikan koulutuspäiviltä.

Kohta 60 vuoden ajan järjestetty tapahtuma kerää kylmäalan ammattilaiset ympäri Suomen Espoon Korpilammelle paneutumaan kylmäalan yhteisiin haasteisiin. Kylmäala elää murroksessa, jossa muutokset ovat suuria ja osa tapahtuu vinhaa vauhtia. Tätä todisti ennätysmäinen 400-henkinen osanottajajoukko.

Alalla ollaankin huolissaan siitä, ehtivätkö kaikki mukaan. Esimerkiksi kaupan alalla pitäisi kuluvan vuoden aikana tehdä tuhansiin laitteisiin muutoksia, jotta ne olisivat uusien säädösten mukaisia.

Sinänsä vuonna 2018 ei kylmäainelainsäädäntöön tullut uusia muutoksia, mutta jo aiemmin voimaan tulleet lait ja asetukset pitävät kylmäalan kiireisinä vielä pitkään. Löytyneekö tekijöitä tähän hätään, on kriittisen pohdinnan paikka.

kuva: Ville-Veikko Niemelä

Lue lisää

Katso kaikki