Kuopion Bellanrantaan aukeaa uusi elämyskeskus

Matkailukeskus Kuopion Saana Oy yhdistää saunaelämykset, rannan sekä lukuisat aktiviteetit yhdeksi isoksi kokemukseksi.

Matkailukeskus Kuopion Saana Oy yhdistää saunaelämykset, rannan sekä lukuisat aktiviteetit yhdeksi isoksi kokemukseksi.

Kuopion Bellanrantaan avataan uusi elämyskeskus Saana keväällä 2019. Bellanrannan alue on jo nyt saavuttanut suuren suosion niin matkailukohteena kuin kaupunkilaisten aktiviteettikeskuksena.

Kuopiolainen yrittäjäjoukko halusi jatkaa alueen kehittämistä alueen ainutlaatuisen sijainnin sekä matkailun tarpeet huomioon ottaen. He päätyivät matkailukeskukseen, jollainen Kuopiosta vielä puuttui.

Matkailukeskus Kuopion Saana Oy perustettiin toukokuussa 2017. Hankkeessa ovat mukana Raimo Sonninen, Heikki Vienola, Vararengasravintolat Oy, Tuomo Rissanen, Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy, RPS Brewing Oy ja Juha Heinonen.

Alueesta on tarkoitus kehittää ympärivuotinen matkailukeskus, joka tuo esiin maakunnallista osaamista sekä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä matkailijoille ja kuopiolaisille.

“Bellanrannan ainutlaatuinen sijainti keskellä kaunista Järvi-Suomea ja kuitenkin aivan Kuopion kaupungin keskustassa luo ainutlaatuisen mahdollisuuden tarjota hienot puitteet matkailulle”, kertoo Matkailukeskus Kuopion Saana Oy:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Sonninen.

Elämyksiä rannalta käsin

”Kuopio ja koko Järvi-Suomi on maailman mittakaavassa aivan ainutlaatuinen. Puhdas luonto, rauhallisuus ja saavutettavuus aivan kaupungin keskustassa on meille itsestäänselvyys, mutta ulkomaalaisille ainutlaatuista. Tämän me haluamme tarjota kaikille”, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Mika Hämäläinen.

Matkailukeskuksessa on kolme erilaista saunaa, joista yksi on erillinen pihalla oleva savusauna. Lisäksi keskuksessa on ulkouima-allas ja spa-palvelut. Keskuksen yhteyteen on kaavailtu myös muita matkailua tukevia toimintoja, veneilijöiden palveluita sekä ohjelmapalveluyrittäjien palveluita, kuten SUP-lautojen tai kanoottien vuokrausta ja tapahtumia. Hankkeen kokoluokka on useita miljoonia euroja.

 

Lue lisää

Katso kaikki