Kultainen kypärä -työturvallisuuspalkinto Assemblin Oy:lle – ”Työturvallisuus on tuotu arjen tekemiseen”

Assemblin Oy:n toimitusjohtaja Jukka Jäppinen / Kuva: Assemblin Oy

Kultainen kypärä -työturvallisuuskilpailu on ratkennut. Voittajaksi selvisi Assemblin Oy. Tänä vuonna kilpailuehdotuksissa korostuivat johdon sitoutuminen ja henkilöstön osallistaminen työturvallisuusasioihin, kertoo LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU tiedotteessaan.

Assemblinin valinnan perusteluna oli määrätietoinen toiminta työturvallisuuden liittämiseksi osaksi yrityskulttuuria ja johtamisjärjestelmiä. Erityisesti tiedonvälityksen ja esihenkilöiden roolia on onnistuneesti kehitetty. Työtapaturmista johtuvien sairauspoissaoloihin ja tapahtumien selvittelyihin kuluvaa aikaa on seurattu ja saatu vähennettyä.

– Työnjohdon rooli on aivan ratkaiseva työturvallisuuden kehittämisessä ja myös ylläpitämisessä. Juuri se on luonut vankan pohjan Assemblinin työturvallisuuskulttuurille, kertoo asiantuntija Kimmo Nurmela LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TY ry:stä tiedotteessa.

Keskeistä on myös henkilöstön sitouttaminen työturvallisuuteen. Annettuja ohjeita ja määräyksiä on noudatettava, koska ainoastaan niiden avulla työtapaturmat saadaan vähenemään. Tavoitteiden asettaminen ja julkilausumien jakaminen eivät vielä riitä, tarvitaan ihmisten ohjaamista ja motivointia, muistuttaa LVI-TU tiedotteessa.

– Olemme asettaneet mitattavat tavoitteet jokaiselle henkilöstöryhmälle ja lisänneet johtoryhmän työturvallisuuskierroksia. Tavoitteita seurataan kuukausittain muun muassa aulanäytöllä ja kuukausikatsauksissa. Työturvallisuus on tuotu arjen tekemiseen, kertoo toimitusjohtaja Jukka Jäppinen Assemblin Oy:stä tiedotteessa.

Kuva: Assemblin Oy

Cervi Talotekniikka Oy:lle kunniamaininta

Poikkeuksellisesti tänä vuonna valintaraati halusi antaa erityisen kunniamaininnan myös Cervi Talotekniikka Oy:lle. Cervi on panostanut vahvasti työturvallisuuden kehittämiseen. Yrityksessä on otettu käyttöön Pidä Huolta! -toimintatapa, jonka tarkoituksena on osallistaa henkilöstöä työturvallisuuden kehittämiseen. Tavoitteena on luoda positiivisen puuttumisen kulttuuri, jossa henkilöstön voimin voidaan ylläpitää ja kehittää työkykyä ja työturvallisuutta. 

– Minua ilahduttaa erityisesti se, että Cervissä työntekijöitä rohkaistaan pitämään huolta myös työkavereista. Välittäminen ei ole valittamista, sanoo riskipäällikkö Sampo Holm Fenniasta tiedotteessa.

Cervi Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Petri Valve Talotekniikka NEXT -tapahtumassa 29.9.2022. Kuva: Piritta Porthan

Katso myös video: Petri Valve, miksi talotekniikka-alalle tarvitaan kulttuurinmuutos?

Kultainen kypärä -kilpailun valinnan suorittivat yhdessä Työturvallisuuskeskus, vakuutusyhtiö Fennia ja LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry. Valintaraati korostaa perusteluissaan sitä, että yrityksen johdon sitoutuminen ja koko työyhteisön osallistaminen on keskeistä työturvallisuustason nostamisessa ja ylläpitämisessä.

Ingressiä korjattu 10.10.2022, poistettu tieto palkinnon vastaanottamisen ajankohdasta ja -paikasta.

Lue lisää

Katso kaikki