Kotimaiset konkarit yhteistyöhön poistoilman LTO:ssa

Gebwell Oy ja Oy Pamon Ab aloittavat yhteistyön lämmöntalteenottojärjestelmien toteuttamisessa.

Molemmat yritykset ovat kokeneita toimijoita poistoilman lämmöntalteenotossa; yrityksillä on kokemusta lämmöntalteenottojärjestelmistä sadoista kohteista yli viiden vuoden ajalta.

”Jatkossa tarjoamme asiakkaillemme yhä täydellisemmän kokonaisuuden poistoilman lämmöntalteenottoon. Lämmöntalteenottokokonaisuuden toimitukseen kuuluu lämmityslaitteiden lisäksi myös Pilpit lämmöntalteenottolaitteet asiakkaan niin halutessa,” kertoo Gebwell Oy:n myyntijohtaja Petrus Monni.

Gebwell Combi on järjestelmäkokonaisuus, joka muodostuu lämmöntalteenottolaitteesta, lämpöpumpusta, kaukolämmönjakokeskuksesta sekä mahdollisista energiavaraajista ja käyttövedenlämmittimistä. Kiinteistön katolle asennetun lämmöntalteenottopatterin ja tekniseen tilaan asennettavan lämpöpumpun välille asennetaan lisäksi keruuliuosputkisto.

Pilpit lämmöntalteenottolaitteet valmistaa Pamon Oy Hollolassa ja lämmityslaitteet sekä varaajat Gebwell Oy Leppävirralla. Läheisellä yhteistyöllä valmistajien välillä saadaan varmistettua, että kokonaisuus toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

”Yhteistyön tarkoituksena on toimittaa mahdollisimman toimintavarmoja ja kustannustehokkaita järjestelmiä lämmöntalteenottoon. Laitteemme sopivat hyvin yhteen ja Gebwell Oy kotimaisena yrityksenä oli luonnollinen valinta yhteistyökumppaniksi. Meitä yhdistää joustavuus ja halu kehittyä,” kertoo Pamon Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Timo Vihervaara.

Lämmöntalteenotossa taloyhtiöille suuri säästömahdollisuus

Lämmöntalteenottotekniikalla on mahdollista pudottaa kerrostalon lämmityskuluja jopa puoleen. Mitä suurempi kiinteistön lämmitystarve on, sitä suuremmat säästöt poistoilman lämmöntalteenotto tuo. Energian hintojen noustessa säästöt korostuvat entisestään.

Taloyhtiölle poistoilman lämmöntalteenoton asentaminen on kannattava sijoitus. Suuressa osassa kiinteistöjä investoinnin tuotto on yli 10 %. Luonnollisesti investointi nostaa myöskin taloyhtiön arvoa.

Poistoilman lämmöntalteenotossa on Suomessa suuri potentiaali, yli 40 000 kerrostalossa on poistoilmanvaihto ilman lämmöntalteenottoa. Näissä kohteissa jopa 40 % jo maksetusta lämpöenergiasta poistuu ulkoilmaan.

Oy Pamon Ab valmistaa ilmanvaihtokoneita ja jäähdyttimiä Pilpit- ja KAIR-tuotemerkillä teollisuudelle, toimistoihin, kouluihin, kerrostaloihin ja pientaloihin. Pilpit- ja KAIR-tuotteet kehitetään ja valmistetaan Hollolan tehtaalla Päijät-Hämeessä.

Gebwell Oy on ympäristöystävällisiin lämmitys- ja jäähdytysratkaisuihin erikoistunut yritys. Yritys valmistaa ja myy G-Power kaukolämmönjakokeskuksia, Gebwell lämpöpumppuja ja G-Energy varaajia. Tuotteet valmistetaan Gebwell Oy:n Leppävirran tehtailla.

Lue lisää

Katso kaikki