Korjausrakentamisen kasvu jatkuu Pirkanmaalla

Forecon Oy:n Pirkanmaan rakennusbarometrin mukaan korjausrakentamisen kasvu jatkuu Pirkanmaalla.

Pirkanmaan rakennusbarometrin mukaan korjausrakentamisen kasvu jatkuu Pirkanmaalla.

Forecon Oy:n tuottaman Pirkanmaan rakennusbarometrin mukaan korjausrakentamisen ennakoidaan virkistyvän tänäkin vuonna, kun 1970-luvulla rakennetut talot tulevat korjausikään ja pientalojen korjaamistarpeet kasvavat. Tämän myötä myös tiedontarve ja osaavien ammattilaisten tarve lisääntyy.

Asuntoyhtiöiden korjauksia on toteutettu lähivuosina paljon, mutta mitä pitää korjata ensitilassa, kuka remontin saa lakipykälien mukaan tehdä, ja mistä löytyvät luotettavat ja ammattitaitoset tekijät? Miksi on tärkeää, että korjaushankkeen vetovastuuseen palkataan ammattiosaaja?

”Korjaushankkeet ovat erityisesti taloyhtiöiden hallinnolle haasteellisia tehtäviä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, päätöksenteon ja sopimusten juridiikka sekä rahoitustalous ja viestintä”, kertoo toiminnanjohtaja Jorma Koutonen Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry:stä.

”Hankkeet rasittavat osakkaiden taloutta, minkä lisäksi ne ovat monimutkaisia”, tiivistää Koutonen.

Lisäksi korjaushankkeen rakennuttajana taloyhtiöllä on vastuita ja velvoitteita. Harvalla taloyhtiöllä on itsellään tällaista osaamista, ja juuri tästä syystä suurten hankkeiden valmistelussa ja suunnittelussa sekä läpiviennissä tarvitaan asiantuntija-apua.

Helmikuun alussa pidettävillä Asta Rakentaja -messuilla voi jututtaa ammattilaisia sekä vertailla ja kilpailuttaa palveluita. Korjaushankkeisiin erikoistuneilta ammattilaisilta saa myös uusia ideoita sekä vinkkejä niin koko taloyhtiön kuin yksittäisten asuntojen remonttiprojekteihin,

”Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, päätöksenteon ja sopimusten juridiikka sekä rahoitustalous ja viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan. Lisäksi korjaushankkeen rakennuttajana taloyhtiöllä on velvoitteita, kuten työturvallisuusvelvoitteet ja rakennuttamiseen liittyvät tehtävät”, Koutonen painottaa.

Myös taloyhtiön yksittäiset huoneistoremontit voivat olla laajoja muutostyöhankkeita. Näissäkin hankkeissa asiantuntija-apu edesauttaa prosessin läpivientiä.

Lue lisää

Katso kaikki