Konepajalta LVI-suunnittelijaksi

"Koulunpenkillä ajattelin, että LVI-suunnittelija istuu päivät vain tietokoneensa ääressä."

Kuva: Anne Soininen

Jyväskyläläinen Petri Lehmonen suunnittelee asuinkerrostalojen LVI-järjestelmiä. Paras tunne tulee siitä, kun projektin loppuvaiheessa tietomallit napsahtelevat kohdilleen eikä törmäilyjä synny.

− Koulunpenkillä ajattelin, että LVI-suunnittelija istuu päivät vain tietokoneensa ääressä, mutta kyllä tässä vaaditaan myös paljon sosiaalisia taitoja, sanoo LVI-suunnittelija Petri Lehmonen Swecolta.

− Tänä aamunakin kävin rakennesuunnittelijan kanssa läpi erään asuinkerrostalon lämmönjakohuoneesta lähteviä lämpö- ja vesiputkireitityksiä. Putket eivät mahtuneetkaan läpi siitä seinän osasta, josta olin suunnitellut. Pitää nyt tutkia tarkemmin ja miettiä osalle putkista uutta reititystä.

Yhteistyötä Lehmonen tekee pääasiassa sähkö- ja rakennesuunnittelijoiden, rakennuttajien sekä arkkitehtien kanssa ja kohteen rakennusvaiheessa myös urakoitsijoiden kanssa. 

− Noin kerran kuukaudessa on työmaakäyntejä ja -kokouksia. Niissä pääsee katsomaan, miltä LVI- asennukset käytännössä näyttävät tai onko vaikkapa kannakoinnit tehty asianmukaisesti.

Tämä on näyte Talotekniikka-lehden 1/2023 jutusta. Tilaajana pääset lukemaan jutun näköislehdestämme

Tilaa Talotekniikka-lehti

Lue lisää

Katso kaikki