Konepajan sähköjunahallin paikalle suunnitteilla uutta rakentamista

Alueen asemakaavaa on tarkoitus muuttaa niin, että tontille voisi rakentaa nykyistä hallia suuremman rakennuksen.

Pasilan konepajan alueella sijaitsevan sähköjunahallin tilalle suunnitellaan uutta toimitilaa. Alueen asemakaavaa on tarkoitus muuttaa niin, että tontille voisi rakentaa nykyistä hallia suuremman rakennuksen. Hankkeesta on tarkoitus järjestää arkkitehtikilpailu keväällä 2022, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Vallilassa, Pasilan konepajan alueella olevalle tontille osoitteessa Teollisuuskatu 16 suunnitellaan uutta rakentamista. Asemakaavaa on tarkoitus muuttaa, jotta työpaikka- ja keskusta-alueena kehittyvän Teollisuuskadun akselin varrelle saadaan lisää toimitilaa ja palveluita, ja jotta maantasokerrosten elävyys ja jalankulun reitit alueella paranevat.

Hankkeen toteutuminen edistää alueen kehittymistä Teollisuuskadun kaavarungon periaatteiden mukaisesti. Asemakaavamuutos on käynnistynyt kiinteistön omistajan The Train Factory Oy:n hakemuksesta.

Tällä hetkellä sähköjunahallissa toimii pysäköintilaitos ja padel-kenttiä. Rakennuksen 175 metriä pitkä katujulkisivu on umpinainen, eikä nykyinen rakennus mahdollista voimassa olevan asemakaavan mukaista yleistä jalankulun yhteyttä Konepajanpasaasilta Teollisuuskadulle.

Hankkeesta on tarkoitus järjestää arkkitehtikilpailu keväällä 2022. Kilpailun tavoitteena on löytää ympäristöön soveltuva suunnitteluratkaisu, jossa nykyistä tehokkaampi rakentaminen asettuu luontevaksi osaksi Konepajan alueen kokonaisuutta sekä valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä.

Kilpailussa etsitään kaupallisesti toteuttamiskelpoista suunnitteluratkaisua, joka sisältäisi hotellin, pääkonttoritason toimistorakennuksen sekä liiketiloja.

Lue lisää

Katso kaikki