Kojamo mukaan Fortumin kaukolämmön kulutusjoustoon

Asuntosijoitusyhtiö Kojamo lähtee mukaan Fortumin kaukolämmön kulutusjoustoon Espoossa, Kirkkonummella, Kauniaisissa, Tuusulassa ja Järvenpäässä.

Asuntosijoitusyhtiö Kojamo lähtee mukaan Fortumin kaukolämmön kulutusjoustoon Espoossa, Kirkkonummella, Kauniaisissa, Tuusulassa ja Järvenpäässä.

Kulutusjousto eli kaukolämmön älykäs ohjaus tuodaan yhteensä 79 kiinteistöön. Samalla niissä otetaan käyttöön hiilineutraali EkoPlus-lämpö, jolla Kojamon hiilijalanjälki pienenee noin 6 900 hiilidioksiditonnia. Määrä vastaa noin 800 suomalaisen aiheuttamia vuotuisia hiilidioksidipäästöjä.

Käytännössä kulutusjousto on tapa optimoida kaukolämmön tuotantoa ja kiinteistöjen lämmitystä siten, että lämpöä ohjataan sinne missä sitä kulloinkin eniten tarvitaan. Kaukolämmön kulutusjoustoon osallistuvat kiinteistöt mahdollistavat ekologisemman kaukolämmön ja osallistuvat näin ilmastotalkoisiin. Mitä enemmän kiinteistöjä on mukana, sitä tehokkaammin järjestelmä toimii.

”Kojamon lisäksi suurimpia kulutusjoustoon osallistuvia kiinteistönomistajia ovat muun muassa Espoon Asunnot ja Asokodit. Mukana ovat myös kaksi Espoon suurinta ostoskeskusta: Sello ja Iso Omena”, sanoo myyntijohtaja Ilkka Möttönen Fortumilta.

”Kulutusjoustoon osallistuminen antaa kiinteistöille helpon tavan osallistua energiankulutuksessaan ilmastotalkoisiin. On tärkeää huomata, että kulutusjousto toteutetaan niin, etteivät loppukäyttäjät huomaa mitään asumisolosuhteissaan.”

”Fortumin kulutusjoustopalveluun ja hiilineutraaliin kaukolämpöön on helppo sitoutua, koska tämä merkittävä ympäristöteko voidaan toteuttaa tinkimättä asumisolosuhteista ja -mukavuudesta”, kertoo Kojamon kiinteistöpalveluiden yksikönjohtaja Pasi Kujansuu.

”Tämä on erittäin tärkeä osa ekologisempaa tulevaisuuden asumista ja kiinteistönomistajan ympäristövastuuta. Pystymme myös tällä tavoin pienentämään merkittävästi kokonaishiilijalanjälkeämme.”

Lue lisää

Katso kaikki