Kodintekniikan kysyntä kasvaa toimialoista nopeimmin

Kodintekniikan kokonaismyynti kasvoi tämän vuoden yhdeksänä ensimmäisenä kuukautena 20 % edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Kysynnän kasvu on kovempaa kuin koskaan ennen. Myynnin kärkiä ovat isot kodinkoneet, tietotekniikka ja kaikkien tuotelinjojen uutuustuotteet, kuten taulutelevisiot ja älypuhelimet. Millään muulla toimialalla ei ole vuoden 2005 aikana koettu näin suurta kasvua. Kysynnälle on selkeä syy – suomalaiset haluavat elämyksiä ja helppoutta arkeen. Kodintekniikka vastaa hyvin tähän tarpeeseen.

Joulukaupasta odotetaan kodintekniikan osalta ennätyksellistä. Sesonki on jo käynnistymässä ja siksi esimerkiksi tietyillä ominaisuuksilla varustettu taulutelevisio tai älypuhelin kannattaa hankkia nyt. Keskihinnat eivät laske, mutta kysyntä kiihtyy jouluksi.

Isot kodinkoneet, kuten jääkaapit, astianpesukoneet ja pakastimet ovat nousseet KOTEK-indeksin suurimmaksi linjaksi. Tuotelinjan kysyntä on kasvanut 19 % viimevuoteen verrattuna. Erityisen suosittuja yksittäisiä tuotteita ovat erillisuunit, keittotasot ja kuivausrummut, joiden kysyntä on kasvanut 40 %.Sekä remontti- että uudiskohteet ja vapaa-ajan asunnot varustetaan entistä korkeatasoisemmilla keittiöillä ja kylpyhuoneilla. Uudet kodinkoneet myös pienentävät sähkö- ja vesilaskua.

Kotien tietotekniikkahankinnat ovat kasvaneet 49 % viime vuoteen nähden. Kannettava tietokone sekä tulostin hankitaan yhä useammin henkilökohtaiseen käyttöön. Samassa taloudessa on siten useita laitteita. Tulostimia on myyty kappalemääräisesti yhtä paljon kuin tietokoneita. Niillä tulostetaan muun muassa digikuvia.

Lue lisää

Katso kaikki