Kiuruvesi ja Schneider Electric säästävät energiaa

Schneider Electric ja Kiuruveden kaupunki ovat sopineet kaupungin kiinteistöjen energiatehokkuutta parantavasta hankkeesta. Puolentoista vuoden aikana tavoitellaan puolentoista miljoonan euron säästöjä.

Hankkeessa huomioidaan kaikki keskeiset talotekniikan osa-alueet, joilla on vaikutusta kiinteistöjen energiankulutukseen. Parantuneen energiantehokkuuden lisäksi hankkeessa asennettavalla tekniikalla helpotetaan kiinteistöjen sisäolosuhteiden hallintaa. Vastaavasti lämmitystavan muutoksilla pienennetään merkittävästi kevyen polttoöljyn kulutusta. Schneider Electric toimittaa hankkeen Kiuruveden kaupungille avaimet käteen -periaatteella. Hankkeen investoinnit katetaan syntyvillä säästöillä sekä ELY-keskuksen myöntämällä energiatuella.

– Ennen kaikkea Schneider Electric on Kiuruvedelle turvallinen hankekumppani, sillä yhtiö antaa takuun esittämälleen energiansäästölle. Tämä oli yksi ehdoton vaatimuksemme yhteistyökumppania valitessamme, sanoo  Kiuruveden kaupungin kiinteistöpäällikkö Matti Jokitalo.

– Kiuruvesi ja Ylä-Savo ovat Suomen vahvimpia maataloustuotannon alueita, ja Kiuruvesi haluaa tulla tunnetuksi luomu-Suomen pääkaupunkina. Hanke tukee tätä tavoitetta ja sillä on kuntatalouden, ympäristön ja hiilijalanjäljen kannalta positiivisia vaikutuksia, toteaa Kiuruveden kaupungin tekninen johtaja Arto Karoluoto.

Osana hanketta Schneider Electric järjestää Kiuruveden kaupungin henkilökunnalle myös energiatehokkuuskoulutusta.

Lue lisää

Katso kaikki