KIRA-digin neljänteen hankehakuun yli 100 hakemusta

Kiinteistö- ja rakennusalan (KIRA) digihankkeen kokeiluhankerahoituksen neljäs hakukierros päättyi elokuussa ja houkutteli yli 100 hakemusta.

Hankkeiden suunniteltu kokonaisrahoitus on yhteensä noin 9,6 miljoonaa euroa, josta alan oma osuus on noin 5,9 miljoonaa euroa ja haettu KIRA-digi-rahoitus noin 3,7 miljoonaa euroa. Rahoitusta tavoittelee 98 eri hakijaorganisaatiota, joista 83 on yrityksiä ja 15 kaupunkeja, yhdistyksiä tai säätiöitä. Hakijoista yli puolet on pieniä yrityksiä.

Varsinaisten hakijoiden lisäksi hakemuksissa on mukana noin 200 yhteistyöorganisaatiota. Hakemuksia saapui aiempaa laaja-alaisemmin sekä KIRA-alalta että KIRA-alan ulkopuolisista organisaatioista.

”Tälle hakukierrokselle lähdettäessä mietimme, olisiko kentän kokeilupotentiaali jo käytetty, mutta näyttää että tälle kehittämisen väylälle on edelleenkin vahva tilaus. Ala on löytänyt kokeilut”, toteaa KIRA-digi-hankkeen digipäällikkö Teemu Lehtinen.

KIRA-digihanke rahoittaa kokeiluja vuosina 2016–2018 yhteensä enintään noin neljällä miljoonalla eurolla. Tällä hakukierroksella jaettavissa on lähes miljoona euroa. Päätökset tuettavista hankkeista on tarkoitus tehdä syys–lokakuun vaihteessa ja hankekohtaiset avustuspäätökset lokakuussa.

Rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatiosta edistävä KIRA-digi on osa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta.

Jätä kommentti

*

*