Kiinteistöautomaatiopalvelut keskittyvät Pohjanmaalla

Vaasalaisen vuonna 1987 perustetun Digitalo Oy:n kiinteistöautomaatio-liiketoiminta siirtyy yrityskaupalla 1.5.2008 osaksi ranskalaisen Schneider-konsernin omistamaa TAC-konsernia ja sen kotimaista tytäryhtiötä TAC Finland Oy:tä. Digitalo Oy:n toimitusjohtaja Bo-Göran Byggningsbackasta tulee Vaasan toimipisteen urakoinnin vetäjä. TAC Finland Oy:n palvelukseen siirtyvät hänen lisäkseen neljä kiinteistöautomaatiopuolen asiantuntijaa.
21 vuotta teollisuus- ja kiinteistöautomaation urakoinnin parissa toiminut Digitalo Oy on tunnettu korkeasta laadustaan ja sen ydinosaamista ovat automaatiojärjestelmät, niihin liittyvät tekniset palvelut sekä urakointi. Asiakaskunta on laaja. Vaasan kaupunki on työllistänyt Digitaloa yli 50
hankkeen verran ja muita tunnettuja kohteita ovat mm. Academill, Vaasan yliopisto, HS-Center, Futura II ja Vaasan lentokenttä. Seinäjoella on hiljattain valmistunut paikallinen teknologiakeskus Framin automaatiourakka.
Uskon vahvasti tulevan organisaation osaamiseen. Pidän erityisen tärkeänä hyvän toimivan tiimin aikaansaamista ja keskinäisen viihtyvyyden varmistamista, jotta asiakassuhteita voidaan parhaalla mahdollisella tavalla kehittää, toteaa Byggningsbacka.
Digitalo Oy:n yrityskauppa on osa laajempaa yhtenäistämishanketta, joka on peruja vuonna 2005 tehdystä Atmostech-kaupasta. Olemme aiemmin toimineet sekä partnereiden että omien alueorganisaatioiden kautta ja nyt pyrkimyksemme on kehittää alueellista toimintaa sekä palvelutarjontaa virtaviivaisempaan suuntaan. Tämä toteutuu keskittämällä TAC Vista- ja
AtmosCare-tuotemerkkejä sekä alueellista osaamista samoihin yksiköihin, kertoo TAC Finland Oy:n toimitusjohtaja Teemu Hausen.
Yrityskauppa syntyi vahvojen synergiaetujen myötä. Digitalon erinomainen maine ja vahva kokemus urakoitsijana täydentää TAC:n toimivaa huoltokonseptia. Kaupan myötä Pohjanmaalle syntyy ylivoimaisesti suurin alan toimija, TAC Finland Oy Pohjanmaa, joka tarjoaa asiakkailleen laajan tuoteskaalan sekä laadukkaita kokonaispalveluita, jatkaa Hausen.
TAC Finland Oy Pohjanmaan toiminta-alue on laaja ja sitä ryhtyy luotsaamaan Timo Mäki. Asiakkaita ovat mm. ABB Strömberg Park, Pietarsaaren kaupunki, Pohjanlahden merivartiosto, Seinäjoen teknologiakeskus ja keskussairaala, Vaasan kaupungin Kiinteistö Oy Pikipruukki, Wärtsilä Finland Oy. Kehittyneet web-valvomopalvelut mahdollistavat toiminnan hyvinkin laajalla alueella.
Digitalo-kauppa vahvistaa TAC Atmostechin urakointiosaamista ja vapauttaa resursseja huoltopalveluiden kehittämiseen, joiden kysyntä on kovassa kasvussa. Energiakustannusten jatkuva kohoaminen on maailmanlaajuinen trendi ja lisää kiinteistönomistajien mielenkiintoa kiinteistöjen käyttökulujen seuraamiseen. TAC Finland Oy Pohjanmaa hakee kasvua erityisesti tehokkaiden ja toimivien huoltopalveluiden kehittämisestä.

Lue lisää

Katso kaikki