Keskon pääkonttorista asuintalo

Consti Yhtiöt Oyj tekee käyttötarkoitusmuutoksen historiallisessa kiinteistössä Helsingin Katajanokalla.

Consti Yhtiöt Oyj tekee käyttötarkoitusmuutoksen historiallisessa kiinteistössä Helsingin Katajanokalla. Projektinjohtourakkana toteutettavan muutostyön arvo on noin 19 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu joulukuussa 2018.

Työeläkeyhtiö Varma käynnistää vuonna 1940 rakennettuun Satamakatu 3:n kiinteistöön kunnianhimoiset muutostyöt, jossa vanhat toimisto- ja varastotilat uudistetaan asuin- ja hotellikäyttöön.

Ensimmäisenä käynnistyvä Constin vuokra-asuntourakka kattaa kiinteistön Kruunuvuorenkadun puoleisen osan. Remontissa saneerataan julkisivu vesikatosta sokkeliin, uusitaan talotekniikka ja rakennetaan 120 vuokra-asuntoa. Lisäksi sisäpihan autokansi uudistetaan ja sisäpihalle rakennetaan viheralue.

”Remontti on poikkeuksellisen laaja ja haastava. Historiallinen kiinteistö saa järkevällä käyttötarkoituksen muutoksella aivan uuden elämän. Urakka päästään aloittamaan purkutöillä välittömästi”, Consti Yhtiöiden toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo.

”Helsingin keskustassa on pulaa pienistä asunnoista, ja tällä muutostyöllä tuodaan merkittävä määrä uusia laadukkaita vuokra-asuntoja markkinoille. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita”, Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula kertoo.

Korttelin kokoinen Satamakatu 3 on osittain Museoviraston suojelema, ja julkisivuremontissa kunnioitetaan rakennuksen historiallista ilmettä. Muun muassa uusista tiilistä tehdään pintapoltettu erikoiserä. Sisällä uusitaan kaikki ei-kantavat rakenteet, talotekniikka ja pinnat.

Kiinteistössä oli viimeisten käyttövuosiensa aikana sisäilmaongelmia, jotka johtuivat heikoista rakennusteknisistä ratkaisuista. Uudistus toteutetaan niin kokonaisvaltaisesti, että kiinteistöstä tulee uudenveroinen.

”Julkisivun lämmöneristeenä käytetyssä korkkieristeessä on tutkimuksissa havaittu kosteusvaurioita. Uudistamme julkisivun kokonaisuudessaan, jotta kiinteistön ongelmista päästään 100-prosenttisesti eroon”, Constin vastaava mestari Jorma Varjus kertoo.

Lue lisää

Katso kaikki