Kauppakeskus Forumin liiketiloja Jyväskylässä saneerataan

Kohde toteutetaan Terve talo ja puhtausluokka P1 -toteutuksella rakentamisen sekä ilmanvaihtojärjestelmien osalta. Rakennusmateriaalien ja ilmanvaihtoluokkien päästöluokka on M1.

NCC on aloittanut Jyväskylän keskustassa sijaitsevan kauppakeskus Forumin liiketilojen saneerauksen. Ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan uutta liiketilaa kauppakeskuksen jatkaessa koko ajan toimintaansa. Hankkeen arvo on noin kuusi miljoonaa euroa.

Jyväskylän ydinkeskustaan vuonna 1980 rakennetun Forumin kauppakeskuksen ykköskerros saa noin vuoden mittaisessa saneerauksessa uuden elämän, kun Vapaudenkadun tason tilajärjestelyt uusitaan.

– Forumin kauppakeskuksen saneeraus on yksi syksyllä 2020 käynnistyvistä kärkikohteistamme. Kyseessä on hanke, jossa painotettaan laatua ja osaamista. On hienoa päästä jatkamaan ydinkeskustan kehittämistä tässäkin projektissa, NCC:n toimialajohtaja Tommi Tiihonen sanoo.

Mittava kokonaisuus

Saneeraushankkeessa Forumin kauppakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan kaksi isoa liiketilaa sekä pienempiä liiketiloja aputiloineen. Rakennuksesta puretaan kellarin ja ensimmäisen kerroksen välinen porras, sisäänkäynnin sijainti muutetaan ja kellarin autohallista toteutetaan ensimmäiseen kerrokseen uudet liukutasot.

Lisäksi rakennusta laajennetaan nykyisten Vapaudenkadun puoleisten sisäänkäyntien kohdilta. Myös julkisivua ja sisäänkäyntirakenteita uusitaan. Ensimmäisen kerroksen kevyet rakenteet ja pinnat uusitaan lähes kokonaisuudestaan, samoin tekniset järjestelmät muutosalueilta.

Remontin ajaksi väistötiloja on tehty kauppakeskuksen muihin kerroksiin. Kyse on mittavista purku- ja rakennustöistä sekä talotekniikan uusimisesta. Rakentamisen aikana korostuu asiakasturvallisuus.

Mielenkiintoinen ja haastava hanke

Kaksivaiheinen projektinjohtourakka starttasi syksyllä 2020 ja valmistuu vuotta myöhemmin lokakuussa 2021. Tilaajana toimii Promontoria Jyväskylä Oy ja tilaajan edustajana Cromwell Property Group. NCC:lle kohde on mieluinen, sillä yritys tunnetaan alueella vastaavista aiemmista projekteista.

– Hanke on mielenkiintoinen, mutta myös haastava, koska kauppakeskus jatkaa saneerauksesta huolimatta koko ajan toimintaansa. Olemme joka suunnalta puristuksissa, joten teemme työmaa-alueesta ikään kuin ohitusleikkauksen, jotta kauppakeskuksen toiminta jatkuu logistisen toimivuuden kannalta jouhevasti. Ulkopuolella haasteet liittyvät työmaan vieressä kulkevaan vilkkaasti liikennöityyn paikallisliikenteen käyttämään katuun, jonka kautta toimii myös koko kiinteistön logistiikka, työpäällikkö Ilkka Kujala kertoo.

Kohde toteutetaan Terve talo ja puhtausluokka P1 -toteutuksella rakentamisen sekä ilmanvaihtojärjestelmien osalta. Rakennusmateriaalien ja ilmanvaihtoluokkien päästöluokka on M1.

Lue lisää

Katso kaikki