Kari Uusikukka Rakennuttajakaari Oy:n toimitusjohtajaksi – ”Pääsen hyödyntämään laajaa kokonaisnäkemystäni alasta”

Perustajaosakas Pasi Saastamoinen keskittyy kymmenvuotisen toimitusjohtajakautensa jälkeen hallitustyöskentelyyn ja paluuseen takaisin operatiiviseen työhön.

Korjausrakentamiseen erikoistunut helsinkiläinen suunnittelu- ja konsulttitoimisto Rakennuttajakaari Oy vaihtaa toimitusjohtajaa. Perustajaosakas Pasi Saastamoinen keskittyy kymmenvuotisen toimitusjohtajakautensa jälkeen hallitustyöskentelyyn ja paluuseen takaisin operatiiviseen työhön. Uudeksi toimitusjohtajaksi nousi 1.2.2022 alkaen Kari Uusikukka, kertoo Rakennuttajakaari tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Kari Uusikukka on tehnyt koko työuransa korjausrakentamisen parissa eri rooleissa urakoitsijan edustajana, työnjohdossa ja konsulttina useissa yrityksissä. Hänellä on myös FISE:n myöntämä rakennuttajan (RAP) pätevyys.

– Pääsen hyödyntämään laajaa kokonaisnäkemystäni alasta: olen nähnyt monia yrityskulttuureja ja havainnut niissä sekä hyviä asioita että kehittämiskohteita. Tavoitteena on kasvattaa Rakennuttajakaarta edelleen. Meillä on jo vahva asema taloyhtiöiden korjaushankkeiden saralla ja haluamme lisätä ammattiomistajien osuutta asiakkaissamme, sanoo Uusikukka tiedotteessa.

Pasi Saastamoinen näkee korjausrakentamisalan kasvunäkymät vakaina. Kasvua rajoittaa hintakilpailun lisäksi lähinnä kova kilpailu osaavasta henkilöstöstä.

– Olemme kotimainen, ketterä ja helposti lähestyttävä yritys. Osaamme asiamme emmekä jäykistele. Juuremme ovat rakentamisessa, mutta vuosien varrella olemme hankkineet joukkoon myös talotekniikkapuolelta LVI- ja sähköalan osaajia, Saastamoinen listaa yrityksen vahvuuksia tiedotteessa.

Alan hintakisa on Uusikukan mukaan erittäin tiukka.

– Haasteena on, että asiantuntijuudesta halutaan harvoin maksaa. Sitten kun ongelmia tulee, juristia palkatessa ei enää mietitäkään hintaa ­- sen sijaan olisi voinut alun perin panostaa laadukkaaseen suunnittelijaan, työnjohtoon tai valvontaan, hän sanoo tiedotteessa.

Saastamoisen mukaan etenkin uuden toimitusjohtajan myynti- ja markkinointiosaaminen painoi toimitusjohtajavalinnassa.

– Itse olen tätä halunnut ja olen erittäin positiivisella mielellä. Taustalla on paljon omistajastrategiaan liittyvää pohdintaa. Kari jatkaa uusin silmin, uusin eväin ja uudella innolla tulevien vuosien haasteisiin ja mahdollisuuksiin, Saastamoinen kuvaa tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki