Kampin KY-talosta uusi toimistorakennus – Sisätilat rakennetaan täysin uusiksi

Kuva: NCC

Helsingin Kampissa rakennetaan entisestä KY-talosta uutta Kulma21-nimistä toimistorakennusta. Sisätilat rakennetaan täysin uusiksi, ja julkisivu palautetaan alkuperäiseen muotoonsa, kertoo NCC tiedotteessaan.

Korjauskohteen sisävalmistusvaihe on nyt alkanut. Alun perin Kulma21-kiinteistö on valmistunut vuonna 1941. Sen rakentaminen on aloitettu talvisodan aikana, jolloin pulaa on ollut myös rakennusaineista.

– Rakentamisen resurssit ovat tietenkin olleet silloin pienet. Työmaalla huomattiin, että rautaa oli käytetty vähän, rakenteet olivat hoikkia ja betoni on ollut säästöbetonia, isoja kiviä oli paljon. Nyt purimme rakennuksen sisäpuolelta kaiken pois, vain runko jäi, ja sitäkin on vahvistettu. Rungon säilyttäminen oli kuitenkin järkevää ja myös ympäristön kannalta merkittävä hiilijalanjälkeä pienentävä tekijä. Myös kierrätys on huomioitu mahdollisimman tehokkaasti, NCC:n kiinteistökehittäjä Matti Partanen kertoo tiedotteessa.

Menneinä vuosikymmeninä alkuperäisen rapatun julkisivun päälle oli lisätty peltijulkisivu, joka on nyt purettu pois. Talon vaalea rappaus uusitaan. Ylin kerros on purettu, ja vanhan tilalle rakennetaan lasiseinäinen tila ja kattoterassi. Kulma21 on Pohjoisen Rautatiekadun ja Fredrikinkadun kulmauksessa vielä huputettuna.

Kun rakennus ensi kesänä valmistuu, sen tiloihin muuttaa Wolt. Heille räätälöidään toiveiden mukaiset toimitilat.

Lue lisää

Katso kaikki