Kampin keskusken liikenneterminaalsita vuoden 2005 betonirakenne

Kampin keskuksen liikenneterminaalit Helsingissä valittiin Vuoden 2005 Betonirakenteeksi. Kunniamaininnan kilpailussa sai Tapiolan uimahallin peruskorjaus ja laajennus Espoossa.

Vuoden Betonirakenne -kilpailu järjestettiin 36. kerran ja siihen osallistui tänä vuonna 16 ehdotusta. Palkinto annetaan vuosittaisen kilpailun perusteella rakennuskohteelle, joka parhaiten edustaa suomalaisten betonirakentamista. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja edistää suomalaista betoniarkkitehtuuria, -tekniikkaa ja -rakentamista. Kilpailun järjestää Suomen Betonitieto Oy.

Vaativaa betonin käyttöä

Kampin keskuksen liikenneterminaalit palkitaan Vuoden 2005 Betonirakenteena ammattitaitoisesta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä osaavasta toteutuksesta, jossa laadukkaalla ja vaativalla betonin käytöllä on aikaansaatu viihtyisä, toiminnallinen ja käyttöturvallinen kokonaisuus.

Betonia on käytetty monipuolisesti vaativissa runkorakenteissa, jotka ovat sisätiloissa myös näkyvissä. Paikallavaletuilla betonirakenteilla ja puhtaaksivaletuilla betonipinnoilla on näyttävä rooli rakennuksen sisätilojen arkkitehtuurissa ja tunnelman luojana. Kohteen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Davidsson Oy.

Espoon Tapiolan uimahallin peruskorjaus ja laajennus palkitaan Vuoden 2005 Betonirakenne -kilpailussa kunniamaininnalla haastavasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta ja toteutuksesta, jossa betonin käytöllä on merkittävä osa näkyvää lopputulosta. Betonirakenteista ja -pinnoista on saatu laadukkaita, joissa yksityiskohdatkin näkyvät.

Lue lisää

Katso kaikki