Kalasataman kolmas pilvenpiirtäjä valmistui

120 metriin kohoavassa Lumo Onessa on 31 kerrosta. Kuva: SRV

Helsingin Kalasatamaan on valmistunut kolmas tornitalo, Lumo One. 120 metrin korkeuteen yltävän tornitalon 31 kerroksesta löytyy 291 vuokrattavaa kotia, kertoo SRV tiedotteessa.

Muutot tornitalon uusiin koteihin on porrastettu kerroksittain. Ensimmäiset asukkaat muuttivat kesäkuussa, ja muutot tornitalon kerroksiin 13–31 käynnistyivät eilen.

Lumo One tornitalon rakentaminen käynnistyi keväällä 2020. Se on osa kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jota rakennetaan Helsingin uudistuvalle asuinalueelle Kalasatamaan. Tornitaloista ensimmäisenä valmistui vuonna 2019 Majakka ja vuonna 2021 Loisto. Parhaillaan rakenteilla on Visio, joka valmistuu vuoden 2023 lopussa. 

− Kalasatamaan rakennettavat kahdeksan tornia ovat SRV:n historian suurin rakennushanke. Tornitalot tarjoavat ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden elämiseen pilvenpiirtäjässä. Korkea rakentaminen on myös kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle, sanoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Jorma Seppä tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki