Kaarinan Valkeavuoreen rakennetaan uusi kampus

Valkeavuoren kampus. Kuva: Jaakkola Arkkitehdit

NCC rakentaa Kaarinaan uuden Valkeavuoren kampuksen. Hanke on arvoltaan 37,1 miljoonaa euroa, ja se toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana, kertoo NCC tiedotteessaan.

Kaarinaan rakennettavaan Valkeavuoren kampukseen tulee monia eri lapsille ja nuorille suunnattuja toimintoja: 160 lapsen päiväkoti ja perusopetuksen tilat lähes tuhannelle 1.–9. luokan oppilaalle sekä erityisopetuksen tilat perusasteelle ja lukiolaisille. Kampukseen tulee myös lasten ja nuorten sosiaali- ja terveyspalveluiden tiloja. Pääosin kahteen kerrokseen rakennettavan rakennuksen pohjapinta-ala on noin 12 000 m2.

Kampus rakennetaan keväällä valmistuneen Valkeavuoren liikuntahallin yhteyteen. Näin Valkeavuoren alueesta muodostuu yhtenäinen kokonaisuus lukion ja liikuntahallin kanssa. Projektin edetessä osa vanhoista koulurakennuksista puretaan pois.

Urakkamuoto on kokonaisvastuu-urakka eli KVR. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen jatkuu kehitysvaihe, jonka aikana suunnitelmat viimeistellään ja haetaan rakennuslupa hankkeelle siten, että maanrakennustyöt käynnistyvät vielä loppuvuoden 2022 aikana. Koulu valmistuu keväällä 2025, ja muut alueen työt lokakuussa 2025.

– Mittaluokassaan tämä on yksittäisenä ”kouluhankkeena” kaupungille poikkeuksellisen suuri, ja siksi vaikutukset kaupungin palvelutuotantoon, rakennuskantaan ja talouteen ovat huomattavat.  Hanketta on kaupungissa valmisteltu pitkään ja perusteellisesti, joten jo nyt voi vanhaan sanontaan viitaten todeta ”kampuksen olevan puoliksi tehty”, siksi luottavaisin mielin sopimuskumppanimme kanssa rakennusvaiheeseen lähdemme, sanoo Kaarinan kaupungin tekninen johtaja Jyrki Haapasaari tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki