Jyväsjärven Helmessä panostetaan veden ja energian resurssitehokkuuteen

Kohteen rakentaja Peab ja vesi- ja energiayhtiö Alva ovat sopineet yhteistyöstä, jossa taloyhtiöön toteutetaan huoneistokohtainen veden etämittaus ja kaukolämmön kysyntäjousto palveluna.

Jyväsjärven Helmen rakentaja Peab ja vesi- ja energiayhtiö Alva ovat sopineet yhteistyöstä, jossa taloyhtiöön toteutetaan huoneistokohtainen veden etämittaus ja kaukolämmön kysyntäjousto palveluna.

Jyväskylän Suuruspäähän Jyväsjärven rantaan vuonna 2021 rakentuvan Jyväsjärven Helmen huoneistoihin asennetaan etäluettavat vesimittarit, jotka mahdollistavat todelliseen veden kulutukseen perustuvan laskutuksen. Taloyhtiö saa käyttöönsä myös kulutuksenraportointi- ja hälytyspalvelun, joka paljastaa nopeasti vuodot ja muut poikkeavuudet veden kulutuksessa.

Alvan kysyntäjoustopalvelu tehostaa kaukolämmitteisen kiinteistön energiankäyttöä ohjaamalla sen energiankulutusta automaattisesti kaukolämpöjärjestelmän kannalta optimaaliseen ajankohtaan. Asuntoihin asennettavat lämpötila- ja kosteusanturit varmistavat, että asumismukavuudesta ei tarvitse tinkiä.

– Haluamme lisätä tietoisuutta veden ja energian kulutuksesta ja asumisen ympäristövaikutuksista. Alvan resurssitehokkuuspalvelut tuovat Jyväsjärven Helmen asukkaille mahdollisuuden vaikuttaa konkreettisesti sekä omaan kulutukseensa että vesi- ja lämpölaskujensa suuruuteen, toteaa Peabin yksikönjohtaja Timo Riikonen.

Asuntokohtainen mittaus vähentää tutkitusti veden ja energian kulutusta, jolloin myös kiinteistön hiilijalanjälki on pienempi. Kaukolämmön kysyntäjoustolla puolestaan vaikutetaan energian tuotannon hiilidioksidipäästöihin kulutuspiikkejä tasaamalla. Tehopiikkien tasauksen ansiosta taloyhtiön lämpölaskukin pienenee.

– Yhteistyömme Peabin kanssa on hyvä esimerkki siitä, kuinka asumisen resurssitehokkuutta voidaan parantaa ja hiilijalanjälkeä pienentää niin, että kaikki osapuolet hyötyvät. Uusilla palveluillamme tuodaan paitsi kustannussäästöjä ja ympäristöhyötyjä myös helppoutta ja huolettomuutta asukkaiden arkeen, kertoo Alvan asiakkuusjohtaja Jukka Pennanen.

Lue lisää

Katso kaikki