Joonel Investille osake-enemmistö Netrauta Finlandista

Kotimainen sijoittajaryhmä on hankkinut osake-enemmistön Netrauta Finland Oy:stä. Netrauta on suurin suomalainen rautakauppatuotteiden verkkokauppa, jonka toimipaikka sijaitsee Lempäälän Ideaparkissa. Uusien omistajien ja vahvistuneen pääomarakenteen myötä tarkoituksena on jatkaa vahvaa kasvua tulevina vuosina.
Netrauta Finland Oy:n liikevaihto ylsi lähes 4 M�?�:oon vuonna 2008 ja kasvoi vuonna noin 30 % edelliseen vuoteen verrattuna. Netraudan tavoitteena on tulevien vuosien aikana yli kymmenkertaistaa nykyinen liikevaihto.
�?�Uusien sijoittajien mukaantulon myötä Netraudalla on riittävät rahoitukselliset resurssit käytettävissä sekä kokeneita liikkeenjohtajia ja sijoittajia tukemassa yrityksen kehittymistä�?� toteaa Netraudan toimitusjohtaja ja suurin yksittäinen osakkeenomistaja Joni Meltoranta.

Joonel Invest Oy:n kokoamaan sijoittajaryhmään kuuluvat Jorma Heljopuro, Henri Juva, Jorma Minkkinen, Ilkka Rantasalo, Matti Rusanen, Lars-Olof Staffans ja Torsti Tenhunen joko henkilöosakkaina tai omistamiensa yhtiöiden kautta.
�?�Netraudassa on tehty hyvää työtä liikevaihdon kasvattamisessa ja se on kasvanut selvästi Suomen suurimmaksi netissä toimivaksi rautakaupaksi, jolla on jo yli 200.000 asiakasta�?�, toteaa sijoittajaryhmän puhemiehenä ja Netraudan hallituksen puheenjohtajana toimiva Matti Rusanen Joonel Invest Oy:stä.
Netraudan viitoittamana rautakauppatuotteet siirtyvät monen muun toimialan kehityksen mukaisesti entistä enemmän verkossa myytäviksi. Vuonna 2008 kaikkiaan yli 21 prosenttia 15-74-vuotiaasta väestöstä ja 30 prosenttia Internetiä käyttäneistä oli tehnyt hankintoja verkon kautta. Pankkitoiminta, viihde- ja kodin elektroniikka, musiikki ja monet muut toimialat ovat kasvattaneet voimakkaasti verkon kautta tapahtuvaa myyntiä ja asiointia.
Talouden taantuma, rakentamisen painottuminen korjausrakentamiseen ja remontointiin sekä toisaalta asioinnin helppous ja tuotteiden edullisuus ovat syitä, joiden vuoksi verkkokauppa kasvattaa suosiotaan rautakauppatuotteissa.

Lue lisää

Katso kaikki