Johanna Paronen on vuoden LVI-nainen

LVI Naiset ry on valinnut Vuoden 2017 LVI-Naiseksi Eco-Paronen Oy:n toimitusjohtajan Johanna Parosen.

LVI Naiset ry on valinnut Vuoden 2017 LVI-Naiseksi Eco-Paronen Oy:n toimitusjohtajan Johanna Parosen. 

Eco-Paronen Oy on vuonna 1988 perustettu kiinteistöautomaation moniosaajayritys, joka tekee niin urakointia, laitemyyntiä kuin 24/7 päivystystä. Johanna Paronen on toiminut yrityksessä alusta saakka, alussa talouden ja hallinnon puolella, josta toimenkuva laajentunut teknisempiin asioihin ja muun muassa. tarjouslaskentaan.

Vuodesta 2015 lähtien vetovastuu yrityksestä on ollut Parosen käsissä. Tätä nykyä yritys on osa Cateva konsernia.

Koulutukseltaan Paronen talouden ja markkinoinnin puolelta, mutta tekniset asiat ovat tulleet tutuksi viimeisen 29-vuoden aikana.

”Tekniikan puolella on äärimmäisen mielenkiintoista työskennellä. Yksin kukaan ei voi menestyä”, korostaa Paronen.

”Nykyisin työtehtäviini toimitusjohtajana kuuluu yrityksen johtaminen ja hallitun kasvun tavoittelu. Myös nuorten työnjohtajien tukeminen heidän työtehtävissään ja organisaation vahvistaminen kuuluvat arkipäivään.” Paronen kertoo.

”Taloautomaatio on kasvava ala, jossa tekijöille riittää töitä”, summaa Paronen ja kannustaa samalla alalle tulemista. Hän kehuu myös oppisopimuskoulutusta ja toivoisikin niin alasta kiinnostuneiden kuin yrittäjien huomaavan tämän tyyppisen koulutuksen hyödyn.

”Valinta vuoden LVI-Naiseksi tuli täytenä yllätyksenä ja on hienoa vastaanottaa tällainen huomionosoitus. On upeata, että talotekniikka-ala kasvaa ja että on olemassa yhdistyksiä, jotka lisäävät verkostoitumista ja osaamista”, Paronen kertoo.

Vuoden LVI-Nainen palkintoa on jaettu vuodesta 2009. Ehdokkaita oli tänä vuonna poikkeuksellisen paljon ja jäsenten äänestysprosentti korkea.

LVI-Naiset Ry toimii alan LVI alalla olevien naisten yhteistyöverkostona tarkoituksenaan edistää naisten näkyvyyttä, verkottautumista ja kehittymistä ja kannustaa nuoria naisia alan opintojen pariin.

”Naisia on edelleen alalla melko vähän. Vain muutama prosentti alan ammattikouluissa on naisia, insinööritasolla noin seitsemän prosenttia”, kertoo LVI naisten hallituksen puheenjohtaja Katja Hakoneva.

Vuoden LVI nainen julkistettiin LVI -päivillä Tampereella.

Lue lisää

Katso kaikki