Järvenpäähän koulu yhteistyömallilla

NCC on valittu allianssin rakentajaosapuoleksi Järvenpään Kinnarin uusi koulu -hankkeeseen, jonka kehitysvaiheen allianssisopimus allekirjoitettiin maaliskuussa.

NCC on valittu allianssin rakentajaosapuoleksi Järvenpään Kinnarin uusi koulu -hankkeeseen, jonka kehitysvaiheen allianssisopimus allekirjoitettiin maaliskuussa.

Alakoulu- ja esiopetuskäyttöön tulevassa koulussa on tarkoitus käynnistää koulutoiminta elokuussa 2019.

Nykyisen Kinnarin koulun pihapiiriin jää kaksi vanhaa rakennusta, ja siirtotila, joissa esiopetuksen ja 1.- 2. luokan oppilaat käyvät koulua urakan ajan. Purkutyöt tontilla alkavat koululaisten kesäloman alettua kesäkuussa.

Kinnarin uusi koulu rakennetaan uuden opetussuunnitelman mukaisesti avoimeksi oppimisympäristöksi. Tilat ovat toiminnan tarpeen mukaan muunneltavissa – esimerkiksi monikäyttöisessä keskusaulassa sekä syödään, kokoonnutaan että opetetaan. Kouluun tulee myös opetussoluja, eikä oppilailla ole enää henkilökohtaisia pulpetteja.

Projektissa tullaan hyödyntämään erilaisia tietomallinnusmenetelmiä, joiden avulla myös koululaiset ja opetushenkilökunta voidaan ottaa mukaan suunnitteluun. Koulu rakennetaan myös avoimen rakentamisen periaatteiden mukaisesti, jolloin tietyn osan suunnitelmia voidaan vielä hioa, vaikka rakentaminen on alkanut. Näin voidaan nopeuttaa rakennusaikataulua ja huomioida uusimmat käyttäjien tarpeet vielä rakentamisen aikana.

Allianssin muut osapuolet ovat Järvenpään kaupungin Lasten ja nuorten palvelualue ja perusopetuspalvelut, Mestaritoiminta Oy ja Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy.

Lue lisää

Katso kaikki