Jari Syrjälä Kauppalehdessä: tämä koulu-uudistus meni täysin metsään

Tämä koulu-uudistus meni täysin metsään: ”Pelit ja some kiinnostavat enemmän kuin työt, nuorten elämänhallinta retuperällä”, uutisoi Kauppalehti LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälän haastattelun.

Artikkelissa kerrotaan, että Syrjälän mukaan ammattikouluopiskelijat lähetetään työpaikoille ”ilman perustaitoja ja odotetaan, että yrityksissä he saavat ammatillisen koulutuksen ja oppivat elämänhallinnan perusteet.”

Lue koko Kauppalehden artikkeli täältä.

Myös Talotekniikka-lehti uutisoi 10.10. aiheesta otsikolla ”Rakentamisen huuma tasaantuu”. LVI-alalla on jo pitkään ollut pula ammattitaitoisesta työvoimasta, etenkin työnjohdosta kasvukeskuksissa.

Nopeaa muutosta tähän ei ole luvassa, sillä kyselyyn vastanneiden vapaissa kommenteissa vuonna 2018 voimaan astunut ammatillisen koulutuksen reformi saa rankkaa kritiikkiä.

”Opiskelijat lähetetään työpaikoille ilman perustaitoja ja odotetaan, että yrityksissä he saavat sekä ammatillisen koulutuksen että elämänhallinnan perusteet”, Syrjälä sanoo.

”Koulutuksen työelämälähtöisyys tarkoittaa käytännössä lähiopetuksen minimointia ja opiskelijoiden työntämistä yritysten vastuulle riippumatta siitä, minkälaiset eväät yrityksellä on kasvattajan ja kouluttajan tehtävässään.”

Lue koko Talotekniikka-lehden artikkeli täältä.

Jätä kommentti

*

*