Jaakko Länsiluoto tekniseksi johtajaksi Vahasen suunnittelupalveluihin

Puu- ja siltarakenteisiin sekä projektinjohtamiseen erikoistunut Länsiluoto tulee Vahaselle teknisen johtajan toimesta Optiplan Oy:stä.

Diplomi-insinööri Jaakko Länsiluoto on nimitetty Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n tekniseksi johtajaksi 1.3.2021 alkaen.

Länsiluoto valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisen korkeakoulun rakennus- ja yhdyskuntatekniikan osastolta vuonna 2001 syventymiskohteinaan sillat ja erikoisrakenteet sekä tietotekniikka. Puu- ja siltarakenteisiin sekä projektinjohtamiseen erikoistunut Länsiluoto tulee Vahaselle teknisen johtajan toimesta Optiplan Oy:stä, missä hänen työhönsä sisältyi muun muassa asuntorakentamisen kehittämistä.

Aikaisemmin Länsiluoto on toiminut muun muassa osasto- ja teknologiapäällikkönä Sweco Rakennetekniikka Oy:ssä, kehitys ja suunnittelupäällikkönä Metsäliitto Osuuskunnassa sekä siltasunnittelijana ja projektipäällikkönä Ramboll Finland Oy:ssä.

Länsiluoto on viime vuosina toiminut eri rooleissa monissa merkittävissä projekteissa, kuten We Land-, KN Next- ja Fredriksberg-toimistotalohankkeissa, Supercellin uuden puurakenteisen pääkonttorin rakentamisessa Helsingin Jätkäsaaressa sekä Mansikkalan kouluhankkeessa Imatralla.

– Kahdeksankerroksinen puutalo meren rannassa on varsin ainutlaatuinen kohde, ja Mansikkalan koulu on Suomen suurimpia puurakennuksia, Länsiluoto kertoo.

– Kaikissa hankkeissa, joissa olen ollut mukana, asian ytimeksi on osoittautunut hankeosapuolten yhteistyön edistäminen ja projektikäytäntöjen jatkuva parantaminen ja tehostaminen, sekä tekniseltä että projektinhallinnan kannalta, perinteisiä valtarakenteita haastaen.

Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n toimitusjohtaja Ahti Rantosen mukaan Länsiluoto tuo laajalla osaamisellaan uusia näkökulmia yrityksen tarjontaan muun muassa vahvan puurakentamisen osaamisensa myötä.

– Hän tulee tarttumaan vahvalla otteella myös uusiin painopistealueisiimme, kuten kestävän kehityksen ja algoritmisen suunnittelun kehittämiseen, Rantonen sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki