IVT Center Uusimaan liiketoiminta ST1 Oy:lle

IVT Center Uusimaan/Fixu-remontit Oy:n koko liiketoiminta siirtyy ensi vuoden alusta St1 Oy:lle. Liiketoiminta sisältää energiamyymälät Helsingin Itäkeskuksessa ja Lohjalla sekä myöhemmin avattavat myymälät Espoossa ja Vantaalla. Fixu-remontit Oy:n henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä St1 Oy:n palvelukseen.
Kaupassa siirtyvien energiamyymälöiden toimialaan tulee kuulumaan paitsi lämpöpumppujärjestelmien myös koko St1 Energiamyymälöiden valikoimaan kuuluvien uusiutuvan energian konseptien ja laitteiden myynti ja asennukset Uudenmaan alueella.
– Haluamme rakentaa energiamyymäläketjun, joka tarjoaa saman katon alta lähes kaikki uusiutuvan energian hyödyntämiseen ja hajautettuun tuotantoon perustuvat energiaratkaisut. Tavoitteemme on tarjota asiakkaidemme energiatarpeisiin uudenlaisia kokonaisratkaisuja, jotka hyödyntävät niin tuulta, aurinkoa, ilmaa, maata kuin erilaisia kiinteitä ja nestemäisiä uusiutuvia energialähteitäkin. Laajentaessamme toimintaamme tarjoamme yhteistyömahdollisuuksia IVT:n kaltaisille osaaville hyville yhteistyökumppaneille, joiden kanssa rakennamme yhteistä CO2-hyvän energian liiketoimintaamme, sanoo St1 Oy:n energiajohtaja Jari Suominen.

– Lämpöpumppuala elää voimakasta nousukautta. Se on erittäin kiinnostava energiavaihtoehto asiakkaille, sillä se käyttää uusiutuvaa energiaa ja vähentää siten fossiilisen hiilidioksidin päästöjä. IVT lähtee ennakkoluulottomalla mielenkiinnolla yhteistyöhön St1 Oy:n kanssa luomaan yhteistä palvelukonseptia, IVT Lämpöpumput Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hirvonen toteaa.
St1 energiayhtiö tutkii ja kehittää liiketaloudellisesti kannattavia ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja, ja yrityksen palvelut ulottuvat energiakonsultoinnista lämmöntuotantolaitteisiin ja tuulivoimaan. Liikennepolttoaineiden hankinnassa yhtiöllä on S-ryhmän kanssa yhteisyritys North European Oil Trade Oy. Yhtiöllä on jakeluasemia Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa yhteensä yli 450. St1-konserni työllistää reilut 150 henkilöä ja sen liikevaihto ylittää tänä vuonna 1 mrd. euroa.
St1 tekee jätteestä bioetanolia hajautetun tuotannon Etanolix®-menetelmällään, joka on saanut tänä vuonna Kemianteollisuus ry:n innovaatiopalkinnon, INNOSUOMI 08 -palkinnon sekä hopeasijan European Environmental Press Award 2008 -kilpailussa.
IVT on johtava lämpöpumppuyritys Euroopassa. Yhtiö on kehittänyt yli 30 vuoden ajan tekniikkaa, joka vähentää energiankulutusta ympäristön ehdoilla. IVT-konserni on Bosch-konserniin kuuluva alakonserni.

Lue lisää

Katso kaikki