Iso-Syötteelle yli 10 miljoonan hotelli-, monitoimiareena- ja infrahankekokonaisuus

Pudasjärven kaupungissa sijaitsevalle Iso-Syötteelle nousee 120-paikkainen huoneistohotelli ja monitoimiareena. Keväällä alueella toteutetaan myös iso infrahanke.

Hankkeiden takana on Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff ja Pudasjärven kaupunki. Huoneistohotellin ensimmäiset vieraat toivotetaan tervetulleiksi jo reilun vuoden päästä.

Hotellihanke on Suomessa ainutlaatuinen. Lehto Group Oy tekee huoneet yksikköinä tehtaallaan Oulaisissa, ne kuljetetaan valmiina Syötteelle ja asennetaan paikan päällä. Rakennustavalla mahdollistetaan rakentaminen optimaalisissa olosuhteissa, poistetaan rakentamisvaiheeseen liittyvien kosteusvaurioiden riski ja suojellaan ympäröivää tunturiluontoa.

”Hotellin suunnittelua on ohjannut suuri kunnioitus ympäröivää luontoa ja kansallismaisemaa kohtaan. Rakennuksesta tulee maalämmöllä toimiva hotelli. Sekä hotellin että monitoimiareenan suunnittelussa on otettu huomioon Iso-Syötteen upeat maisemat, ja rakennukset on alusta asti suunniteltu sopimaan ympäristöönsä”, Terentjeff kertoo.

Pudasjärven kaupunki satsaa areenainvestoinnillaan Syötteen ja samalla koko Pudasjärven matkailun kasvuun.

”Tällä hetkellä Syötteen alue kärsii hotellitasoisen majoituksen vähäisyyden lisäksi tapahtuma- ja sisäliikuntapaikan puutteesta. Areena mahdollistaa ympärivuotisen toiminnan ja eri kokoiset yritys- ja yleisötilaisuudet”, kertoo Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen.

 

Lue lisää

Katso kaikki