Infranode ja Mirova ostavat osuuden energiayhtiö Loisteesta

Infranode ja Mirova omistavat yhdessä kaupan jälkeen 33.9 prosenttia suomalaisen energiayhtiö Loisteen osakkeista, Kajaanin ja Sotkamon omistusosuus laskee 66.1 prosenttiin.

”Loiste-yhtiöille uuden omistajan mukaan tuleminen mahdollistaa yrityksemme pitkäjänteisen kehittämisen, joten koemme tämän hyvänä muutoksena. Uusi omistaja tuo mukanaan vahvuutta hallitustyöhön sekä pääomaa tarvittaviin investointeihin. Kauppa ei muuta strategiaamme, eikä sillä ole vaikutuksia henkilöstöömme” Loiste-yhtiöiden toimitusjohtaja Reino Huusko sanoo.

“Olemme sitoutuneet tukemaan yhtiön kehitystä, suomalaista yhteiskuntaa ja Kainuun aluetta. Haluamme varmistaa, että Loisteella on taloudelliset ja operatiiviset resurssit kestävään ja luotettavaan palvelutarjontaan asiakkaille”, kertoo Infranoden maajohtaja Aleksi Graan.

“Haluamme auttaa Loistetta palvelemaan paremmin asiakkaitaan, työntekijöitään, yhteistyökumppaneitaan ja osakkeen- omistajiaan”, Mirovan infrastruktuurirahastojen varajohtaja Mounir Corm sanoo.

Infranode on pitkän tähtäimen pohjoismainen infrastruktuurisijoittaja, joka sijoittaa keskeiseen pohjoismaiseen infrastruktuuriomaisuuteen. Mirova on osa Natixis Investment Managersia ja se on keskittynyt kestävään ja vastuulliseen sijoitustoimintaan.

Jätä kommentti

*

*