Infektioiden torjuntaan uusia ratkaisuja

Iskun, Oraksen, Korpisen, Abloyn ja Teknoksen muodostama HygTech Alliance on kehittänyt sairaalaympäristöihin ja korkean infektioriskin tiloihin suunnatun tuotesarjan.

Isku, Oras, Korpinen, Abloy ja Teknos eli HygTech Alliance on kehittänyt sairaalaympäristöihin ja muihin korkean infektioriskin tiloihin sarjan antimikrobisesti vaikuttavia kalusteita ja tuotteita, jotka vähentävät kosketuksen kautta leviäviä tauteja ja infektioita jopa puolella. Vaikutus perustuu hopean ja kuparin luontaisiin antimikrobisiin ominaisuuksiin sekä kosketusvapaisiin pintoihin.

HygTech Alliancen kokonaisratkaisu julkisiin tiloihin on lajissaan maailman ensimmäinen. Allianssin tavoitteena on tukea tartuntatautien ehkäisyä ja löytää ratkaisuja epidemioihin sekä pandemian kaltaisiin globaaleihin haasteisiin. Euroopassa sairaalabakteerit aiheuttavat vuosittain noin 16 miljoonaa ylimääräistä sairaalapäivää WHO:n mukaan.

”Rakennusteknisten ratkaisujen sekä hygienian hallintaan kehitettyjen kalusteidemme avulla voimme vähentää sairaalainfektioita ja muita kosketuksen kautta leviäviä tauteja merkittävästi. Aihetta on tutkittu maailmalla ja Suomessa paljon, ja me olemme kehittäneet ensimmäisen kaupallisen kokonaisratkaisun”, kertoo Isku Healthin Product Marketing Manager Anne Laitinen.

Kuparin ja hopean käyttö hygienian parantamiseen ei ole uusi innovaatio: jo antiikin roomalaiset tunsivat kuparin antimikrobiset ominaisuudet. He desinfioivat haavoja kuparisulfaatilla ja vesiastioita hopeakolikoilla.

Allianssi on siirtänyt tiedon nykyaikaan käyttämällä tuotteissaan ja kalusteissaan antimikrobisesti vaikuttavaa pinnoitetta. Pinnoitteessa ominaisuus on maalin rakenteessa ja siten se toimii niin kauan kuin maalia on – niin maalin pinnalla kuin mahdollisten naarmujenkin sisäpinnoilla. Lisäksi pinnoite pitää hygieniatason jatkuvasti korkeana riippumatta siivouksen sykleistä.

”Jo äärimmäisen pieni pitoisuus hopeaa tai kuparia riittää tuhoamaan influenssaviruksen pinnoitetusta pesualtaasta tai oven painikkeesta. Tavallisessa teräspinnassa se säilyy lisääntymiskykyisenä jopa viikon”, kuvailee Laitinen.

Hygieniaturvallinen kokonaisratkaisu soveltuu esimerkiksi julkisiin odotustiloihin, hoivakohteisiin, sairaaloihin ja muiden terveydenhuollon tiloihin. Ensimmäisen hygieniaturvallisen koulun rakentamisesta neuvotellaan jo.

 

”Uskomme hygieniaturvallisten kokonaisratkaisujen kysynnän kasvavan, koska vaarallisten bakteerien aiheuttamat haitat ja vaaratilanteet lisääntyvät jatkuvasti. Ongelma on kasvava, koska lääkkeiden teho esimerkiksi sairaalabakteereja vastaan heikkenee. Tuotteemme ja kalusteemme tähtäävät inhimillisen kärsimyksen vähentämisen lisäksi säästöihin sairauspoissaoloissa sekä terveydenhoitokustannuksissa”, Laitinen kertoo.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki