Hyvinkään Sveitsi muuttuu vapaa-ajan keskukseksi

Quattroservices Oy vastaa talotekniikkaurakasta, jolla Hyvinkään Sveitsi muuttuu monipuoliseksi hotelli-, liikunta- ja vapaa-ajan keskukseksi.

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupin tytäryhtiö Quattroservices Oy vastaa talotekniikkaurakasta, jolla Hyvinkään Sveitsi muuttuu monipuoliseksi hotelli-, liikunta- ja vapaa-ajan keskukseksi.

Taloteknisesti tärkeimpiä uudistuksia ovat ajanmukainen IV- ja sähkötekniikka, energiatehokkuuden parantaminen sekä kylpylän laajennus.

”Hyvinkään Sveitsi muuttuu legendaarisesta kokous- ja juhlahotellista monipuoliseksi vapaa-ajan keskukseksi. Toteutamme hankkeen ainutlaatuisella yhteistyöllä”, kertoo Kari Järvenpää, joka edustaa Sveitsin kiinteistörahastoa eli hankkeen omistajaa.

Sveitsin sateenvarjon alle tulee 186-huoneinen spa-hotelli wellness-palveluineen, ravintoloita, kahviloita ja kokouspalveluita, elokuvateattereita, kylpylä ja maauimala, sisäliikuntakeskus, kuntoutus- ja tyky-palveluita sekä seikkailuliikuntapalveluita.

1970-luvun hotellikiinteistön talotekniikka uudistetaan 3,5 miljoonan euron urakalla.

”Kiinteistön vaatima talotekninen muutos on merkittävä. Alun perin 1976 valmistuneen hotellin kaikki huoneet varustetaan jäähdytyksellä ja ravintolakeittiö uusitaan täydellisesti. Sähkö-, ilmastointi- ja vesikalustemuutokset ovat perusteellisia, kun taas LV-tekniikassa voidaan hyödyntää joitakin alkuperäisiä elementtejä”, kuvaa Quattroservicesin toimitusjohtaja Kimmo Lehtonen.

Muutostarpeita ei voi täysin suunnitella paperilla, vaan arviointia on koko ajan tehtävä yhteisvoimina työmaalla.

”Rakennuttaja, suunnittelijat ja urakoitsija tekevät tiivistä yhteistyötä. Arvioimme koko ajan muutostarpeita, sillä käyttötarpeen muutos on monisäikeisempi asia kuin pelkkä saneeraus. Keskustelemme, toimiiko vanha tekniikka uudessa käytössä vai pitääkö vaihtaa, ja miten esimerkiksi energiatehokkuuden paraneminen vaikuttaa laitevalintoihin. Vanha tekniikka ei aina toimivanakaan ole enää taloudellista, jos se kuluttaa liikaa energiaa”, Kimmo Lehtonen kertoo.

”40-vuotias kiinteistö on jo sen ikäinen, että purkutöissä paljastuu yllätyksiä. Muutostöitä on tehty matkan varrella ja ne eivät välttämättä näy piirustuksissa. Samoin rakenteissa saattaa olla muita ratkaisuja kuin odotetaan. Näitä ratkotaan urakan aikana”, Lehtonen jatkaa.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan Hyvinkään Sveitsin hotelli avataan uusittuna jo elokuun alussa ja viihdekeskus lokakuun lopussa 2017. Kylpylän ja uimalan osuus valmistuvat vuonna 2018.

Hyvinkään Sveitsin hankkeeseen sisältyy mahdollisuus rakentaa 43 000 kerrosneliömetriä asuntoja alueelle. Hankkeen kokonaisarvo on noin 210 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki