HUSin Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaushanke harjakorkeudessa – Peruskorjaus toteutetaan toiminnassa olevan sairaalan sisällä

Kuva: HUS

SRV toteuttaa parhaillaan HUSin Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen mittavaa peruskorjaushanketta. Haastavaa hanketta toteutetaan toiminnassa olevan sairaalan sisällä, aktiivisessa yhteistyössä ja vuoropuhelussa tilaajan kanssa sekä häiriöt nykyiselle sairaalatoiminnalle minimoiden. Hanke on edennyt aikataulussaan ja harjannostajaisia vietettiin 2.6., kertoo SRV Yhtiöt Oyj tiedotteessaan.

Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen mittavassa peruskorjauksessa uusitaan anestesia- ja leikkausosaston sekä sydänkeskuksen ja laboratorion tilat. Peruskorjaus käsittää Jorvin sairaalan vuonna 1976 valmistuneen rakennusosan osittaisen peruskorjauksen ja muutostyön sekä tarvittavien väistötilojen toteuttamisen. Peruskorjausalueen bruttoala noin 10 500 bruttoneliömetriä ja Jorvin sairaalan työmaan vahvuus on kokonaisuudessaan noin 150 henkilöä.

Tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä, kuten alakaton, väliovien, varusteiden ja kalusteiden asennusta sekä sähkö- ja putkikalustusta. Koska haastavaa hanketta toteutetaan toiminnassa olevan sairaalan sisällä, on häiriöt nykyiselle sairaalatoiminnalle pyritty minimoimaan kaikin keinoin. Avainasemassa hankkeen sujuvuudessa on ollut aktiivinen yhteistyö ja vuoropuhelu HUSin kanssa sekä säännöllinen tiedottaminen Jorvin sairaalan henkilökunnalle ja sairaalan lähiympäristöön.

Peruskorjauksen tavoitteena on nostaa leikkaussalien tehokkuutta ja kaikki uudet leikkaussalit tulevat jatkossa soveltumaan kaikkien potilasryhmien hoitoon. Peruskorjauksen jälkeen Jorvissa on 20 leikkaussalia. Peruskorjaustyöt käynnistyivät syksyllä 2020 purkutöillä, jotka jatkuivat kevään 2021 loppuun saakka, minkä jälkeen on tehty betoni- ja teräsrunkoasennukset sekä vesikattotyöt, rakennettu uusi IV-konehuone ja nyt edetty sisävalmistustöihin. Peruskorjauksen on määrä valmistua keväällä 2023.

– Jorvin sairaalan K-leikkausosaston peruskorjaushanke vahvistaa edelleen SRV:n asemaa yhtenä Suomen suurimmista sairaala- ja terveydenhuollon hankkeiden rakentajana. SRV:llä on vahva kokemus sairaalarakentamisesta ja tätäkin hanketta toteuttavat huippuammattilaisemme. Jorvin peruskorjaushankkeesta haastavan tekee se, että peruskorjaus toteutetaan toiminnassa olevan sairaalan sisällä, joten työt suoritetaan erityistä huolellisuutta noudattaen turvallisesti ja sairaalan toiminta huomioiden, SRV:n projektipäällikkö Tomi Heinonen kertoo tiedotteessa.

– Hanke on edennyt aikataulussaan ja alkuperäisen budjettinsa mukaisesti ja kaikista matkan varrella eteen tulleista haasteista, kuten poikkeuksellinen pandemia-aika, olemme selvinneet HUSin, SRV:n ja suunnittelijoiden välisen tiiviin yhteistyön myötä kunnialla. Pandemia-aika ei vaikuttanut hankkeen aikatauluun ja tartuntoja työmaalla oli hyvin vähän, sillä SRV:n työmaaväki piti tarkoista koronaohjeistuksista tiukasti kiinni, HUS Kiinteistöt Oy:n projektipäällikkö Tomi Virolainen täydentää tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki