Honkasuolle valmistui passiivitason puukerrostaloja

Honkasuolle on rakennettu Helsingin ensimmäinen passiivitason puukerrostalohanke.

Honkasuolle on rakennettu Helsingin ensimmäinen passiivitason puukerrostalohanke. Asukkaat muuttivat uusiin koteihinsa joulukuun puolivälissä.

Kohteessa on 58 TA-Asumisoikeus Oy:n asumisoikeusasuntoa, jotka ovat eri kokoisia pienistä kaksioista perheasuntoihin. Nyt rakennetut puukerrostaloasunnot saavat naapurikseen Saton sisarhankkeen, jonka vapaarahoitteiset vuokra-asunnot valmistuvat helmikuussa 2017.

”Honkasuon uudella asuinalueella kaupunki sparraa asuntorakentajia kohti ilmastoviisaita ratkaisuja”, toteaa projektinjohtaja Kimmo Kuisma kaupunginkansliasta.

Nyt valmistuneessa sekä rakenteilla olevassa sisarhankkeessa on tässä tavoitteessa onnistuttu hyvin. Puukerrostalojen hiilijalanjälki on pieni ja talot ovat hyvin energiatehokkaita. Taloissa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa, kun osa kiinteistösähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla.

Energiakulutuslaskelmien mukaan rakennusten suunnitteluratkaisut täyttävät VTT:n passiivitalovaatimukset. Honkasuon ensimmäiset puukerrostalot on suunnitellut Vuorelma Arkkitehdit Oy ja rakentaa Rakennusliike Reponen Oy.

Honkasuon puinen kaupunkikylä on Helsingin suurin uusi puurakentamisalue Malminkartanon pohjoispuolella. Asuntorakentaminen on alueella käynnissä seitsemällä pientalo- ja kerrostalotontilla. Honkasuolle rakennetaan asuntoja kaikkiaan yli 2000 asukkaalle ja työt jatkuvat pitkälle 2020-luvulle.

Lue lisää

Katso kaikki