Hissiasentajista kova pula

Hissiasentajista on kova pula Suomessa. Tänä syksynä Schindlerille koulutetaan kymmenen hissiasentajaa.

Hissiasentajista on kova pula Suomessa. Tänä syksynä Schindlerille koulutetaan kymmenen hissiasentajaa.

Hissiasentajan ammattitutkintoa ohjelman kautta ei saa, mutta koulutuksen suorittaminen antaa valmiudet toimima asentajan tehtävissä. Koulutukseen osallistuvilta edellytetään sähköalan perustutkintoa.

Koulutuksessa osallistujat suorittavat työturvallisuuskorttikoulutukset sekä opiskelevat muun muassa mekaniikkaa, sähkötekniikkaa ja -automaatiota ja mittaustekniikkaa. Suurin osa koulutuksesta on käytännön työssäoppimista oikeissa työkohteissa.

Osallistujia etsitään Helsinkiin, Jyväskylään, Ouluun, Tampereelle ja Turkuun. ohjelmiin saadaan ELY-keskukselta ja rekrytoivalta yritykseltä. Koulutusohjelmien osallistujien tulee olla työttömiä tai työttömyysuhan alaisia henkilöitä. Osallistuja saa koulutusohjelman aikana korotettua työttömyysetuutta.

”Hissiasentajia ei juuri ole saatavilla työmarkkinoilta ja moni nykyisistä osaajista eläköityy lähiaikoina. Siksi päätimme järjestää RekryKoulutuksen, jonka tavoitteena on työllistää koulutuksen läpikäyneet henkilöt vakituisiin työsuhteisiin yritykseemme”, toteaa Schindler Oy:n toimitusjohtaja Olli Köresaar.

Kolutuksen järjestää Uranuurtaja Oy Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki