Helsinkiin uuden teknologian mallikoti

Microsoft yhteistyökumppaneineen on perustanut Helsingin keskustaan uuden teknologian mallikodin. Tupaantuliaisviikonloppuna digikodissa asui toimittaja Bettina Sågbom perheineen. 10- ja 12-vuotiaat pojat vanhempineen testasivat, mitä uusia mahdollisuuksia juuri lanseerattu viihdekeskus voi perheen arkeen tarjota.

Digikodissa havainnollistetaan, miten asuminen ja elämäntyyli muuttuvat kodin digitalisoituessa. Kodin viihdeteknologia muuttuu entistä pelkistetymmäksi ja helppokäyttöisemmäksi. Digitaalisten laitteiden määrä vähenee huomattavasti, kun niin kutsuttu olohuone-pc – yksi laite ja yksi ohjelmisto – hoitaa monta tehtävää.

Digikodin sydän on uudenlainen olohuone-pc, joka on kompakti, siisti ja tyylikäs paketti: ei lukuisia eri laatikoita, joka puolella lojuvia johtoja ja vain yksi kaukosäädin.

Microsoftin lanseeraama Windows XP Media Center Edition yhdistää tietokoneen ja tv:n ja sillä voi muun muassa tallentaa televisio-ohjelmia, katsella lomakuvia ja kotivideoita, surfata Internetissä, pelata pelejä sekä ladata ja kuunnella musiikkia digitaalisessa ympäristössä. Internet-yhteyden kautta voi käyttää räätälöityjä verkkopalveluita.

Lue lisää

Katso kaikki