Kuva: Linda Tammisto
Helsingin yliopiston päärakennus.

Helsingin yliopiston päärakennuksen peruskorjaus käynnistyy

Päärakennuksessa uudistetaan talotekniikkaa, parannetaan esteettömyysasioita sekä modernisoidaan opetustiloja.

Helsingin yliopiston päärakennuksen peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen työt ovat alkamassa heinäkuussa. Yliopiston rehtori on tehnyt Helsingin yliopiston päärakennuksen peruskorjauksesta rakentamispäätöksen ja työt voidaan aloittaa, kun rakennuslupa on myönnetty.

Peruskorjauksen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu Senaatintorin puoleisen Engelin suunnitteleman osan lisäksi J. S. Sirénin suunnittelemat Yliopistonkadun ja Aleksanterinkadun suuntaiset kaksikerroksiset osat. Urakan on määrä valmistua heinäkuussa 2021.

”Päärakennuksessa uudistetaan talotekniikkaa, parannetaan esteettömyysasioita sekä modernisoidaan opetustiloja. Tavoitteenamme on historiaa kunnioittaen päivittää tilat vastaamaan nykyaikaisia opetuksen, opiskelun ja työskentelyn tarpeita”, sanoo yliopiston vararehtori Tom Böhling.

Hanketta on valmisteltu tiiviissä yhteistyössä Museoviraston ja rakennusvalvonnan kanssa. Suunnittelua ja toteutusta varten on perustettu projektiallianssi, jonka osapuolina ovat Helsingin yliopiston rahastot, arkkitehtitoimisto Jeskanen-Repo-Teränne Arkkitehdit Oy ja päätoteuttaja YIT Oyj.

Peruskorjauksen investoinnin kokonaiskustannukset ovat noin 40 miljoonaa euroa ja niistä vastaa Helsingin yliopiston rahastot.

”Helsingin yliopistolla on tärkeä tehtävä ylläpitää ja suojella suomalaista kulttuuriperintöä. Päärakennuksen peruskorjaus juuri nyt on välttämätöntä tästä tehtävästä huolehtimiseksi.”

 

Jätä kommentti

*

*