Helsingin Kumpulaan nousee uusi luonnontiedelukio

Kumpulan lukio. Kuva: SRV

Puurakenteisen koulun rakentamisesta vastaa SRV, arkkitehtisuunnitelmista Arkkitehdit AFKS ja talotekniikkaurakasta Quattroservices, kertoo SRV tiedotteessa.

Helsingin luonnontiedelukio toteutetaan Helsingin yliopiston Kumpulan kampukselle. Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on noin 5400 bruttoneliömetriä. Uudisrakennuksessa ja yhteiskäyttöisissä tiloissa voidaan järjestää toimintaa noin 900 lukio-opiskelijalle. Uudisrakennuksen toteuttaminen yliopiston Kumpulan kampuksen yhteyteen mahdollistaa lukiolle suunniteltavan uudisrakennuksen sekä yliopiston olemassa olevien tilojen tehokkaan yhteiskäytön.

Keväällä 2021 käynnistyneellä työmaalla aloitettiin maanpäällisten kerrosten runkorakenteiden pystytys maaliskuussa 2022. Puuelementtirunko valmistui kesäkuussa, ja samanaikaisesti rakennus saatiin säältä suojaan.

Vaipan sulkemisen jälkeen alkoivat julkisivun puuverhous-, vesikatto-, väliseinä-, palosuojaus- ja talotekniikkatyöt. Rakennuksen lämmittämiseen käytetään maa- ja kaukolämpöä. Kesäkuussa porattiin maalämpöreiät, ja maalämmön keruupiiriputkistot kokoomakaivoineen asennettiin heinäkuussa. Uusi lukio valmistuu opiskelijoiden käyttöön syyslukukaudeksi 2023.

Puurakenteiden asennusjärjestys ja työnaikaiset rakenteet on suunniteltu hyvissä ajoin yhteistyössä urakoitsijan ja rakennesuunnittelijan kanssa.

− Rakennustekniset yksityiskohdat on suunniteltu erityisesti kosteudenhallinta huomioiden. Muun muassa elementtien saumat on puhdistettu tarkasti ennen saumojen sulkemista kosteus- ja höyrytiiviisti. CLT-elementtien piiloon jäävät syrjäpinnat on käsitelty tehtaalla kosteussuoja-aineella, kuvailee SRV:n projektipäällikkö Jani Lundberg tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki