Helsingin keskustaan uusi hotelli – rakennustyöt käynnistyvät kesäkuussa

Skanska ja Ylva ovat sopineet laajasta korjausrakentamishankkeesta Helsingin ydinkeskustassa. Uusi Ylioppilastalo, Hansatalo sekä Hotelli Seurahuone yhdistyvät korkeatasoiseksi hotelliksi.

Talotekniikka-lehti

Uusi hotelli kantaa nimeä Grand Hansa, ja se on Pohjoismaiden ensimmäinen Hyatt-ketjun hotelli. Hankkeen arvo on lähes 50 miljoonaa euroa.

Grand Hansa -hotelliin tulee muun muassa 224 huonetta, katettava talvipuutarha sekä juhla- ja kokoustiloja. Lisäksi kokonaisuuteen sijoittuvat laajat ravintolapalvelut, esimerkiksi kaikille avoin kaksikerroksinen terassiravintola seitsemänteen kerrokseen.

Mittava korjausrakentamishanke kattaa yhteensä noin 21 000 bruttoneliömetriä, ja se käynnistyy kesäkuussa 2021. Tiloissa on viimeisen vuoden aikana tehty valmistelevia töitä ja kevyitä purkuja, joiden avulla urakkaa on edistetty. Grand Hansan on tarkoitus avautua asiakkaille kesällä 2023.

Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehdit Soini & Horto Oy ja sisustussuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehtitoimisto Carola Rytsölä Oy. Hyatt-hotellin operaattorina toimii Primehotels Oy.

Rakennuksilla on pitkä ja värikäs historia. Uusi Ylioppilastalo on ollut rakennusvuodestaan 1910 alkaen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan käytössä, ja osa siitä myös alun perin suunniteltiin liikekäyttöön. Historian saatossa Uuden Ylioppilastalon tiloissa on toiminut useita hotelleja ja ravintoloita, elokuvateatteri ja jopa autokauppa. Hansatalo on valmistunut vuonna 1981 Uuden Ylioppilastalon lisäosaksi. Kaivokatu 12 -osoitteessa sijaitseva rakennus on toiminut Hotelli Seurahuoneena valmistumisvuodestaan 1914 saakka.

Uuden Ylioppilastalon A-portaan osakuntatilat, Hansatalon katutason liiketilat sekä Kaivokatu 12 -osoitteessa sijaitsevat pankkiliiketoiminnan käytössä olevat tilat jäävät ennalleen, eivätkä sisälly nyt käynnistyvään hankkeeseen.

 

Lue lisää

Katso kaikki