Helsingin kaupungin vuokra-asuntoja saneerataan Puotilassa

Peab toteuttaa Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle (HEKA) vuokra-asuntojen laajan saneerauksen Puotilassa, osoitteessa Rusthollarintie 10. Urakkasumma on 18 miljoonaa euroa.

Urakka pitää sisällään kolmen asuinrakennuksen täyden julkisivu- ja vesikattoremontin, LVISA-järjestelmien uusimisen sekä 166 asunnon sisäpuolisen saneerauksen.

Asuntojen kevyet rakenteet ja pinnat uusitaan kokonaisuudessaan uudisrakentamista vastaavaan tasoon. Peruskorjauksen ansiosta asuntojen asuinmukavuus sekä itse rakennusten tekniset ominaisuudet ja energiatehokkuus paranevat.

Urakka etenee taloittain rapusta toiseen toistuvan tilakorjauksen opein, sillä kohteen asuinraput ja huoneistot ovat pitkälle identtisiä. Ulkokuoren osalta kohteen salaojat-, ikkunat-, parvekkeet ja vesikatto uusitaan sekä julkisivu eristetään ja –muurataan uudelleen.

Nämä työt toteutetaan kokonaisuudessaan sääsuojan alla, joka takaa laadukkaan lopputuloksen.

– Olemme todella tyytyväisiä, että pääsemme toteuttamaan tällaista hanketta. Helsingin kaupungin vuokra-asuntojen uudistuksesta tulee erittäin kokonaisvaltainen, kun lähes kaikki puretaan kantavia rakenteita lukuun ottamatta, kertoo Peabin Korjausrakentamisen yksikönjohtaja Ilkka Laakeristo.

Projekti käynnistyy elokuussa 2020 ja valmistuu elokuussa 2022.

Lue lisää

Katso kaikki