Kuva: Helsingin kaupunki
Ilmakuvanäkymä Hermanninrannan ja Kyläsaaren alustavasta maankäyttösuunnitelmasta.

Helsingin Hermanninrannan suunnittelu käynnistyy

Kalasataman pohjoisosaan Hermanninrannan alueelle suunnitellaan asumista ja palveluita noin 5 000 uudelle asukkaalle. Suunnitelmia esitellään asukkaille verkkotilaisuudessa keskiviikkona 19. toukokuuta.

Talotekniikka-lehti

Hermanninranta käynnistää Helsingin Kalasataman pohjoisimpien osien suunnittelun. Tavoitteena on suunnitella uusi asuinympäristö, joka myöhemmin kaavoitettavan Kyläsaaren kanssa yhdistää Kalasataman pohjoisosan Arabianrantaan.

Hermanninrantaan suunnitellaan asumista ja palveluita noin 5 000 asukkaalle. Alueelle on alustavasti suunniteltu yhdeksän asuinkorttelia, kaksi pysäköintitaloa, koulu ja kaksi päiväkotia. Pohjoisemman päiväkodin yhteyteen suunnitellaan lisäksi urheilukenttä, ja mahdollisuutta leikkipuiston rakentamiselle tutkitaan.

Hermanninrantaan selvitetään myös edellytyksiä kelluville rakennuksille. Nykyisin alueella sijaitsee Hermannin rantapuisto, veneiden talvisäilytysalue sekä pienimuotoista teollista ja kaupallista toimintaa. Alue on osittain myös jättömaata, ja siellä on työmaiden tilapäistä pysäköintiä.

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala tiedottaa, että Hermanninrannasta halutaan rakentaa ekologisesti kestävä kaupunginosa. Alueella pyritään hyödyntämään esimerkiksi hulevesiä mahdollisimman tehokkaasti, ja myös puurakentamisen, maalämpöratkaisujen sekä talokohtaisen tuulienergiankeräyksen mahdollisuuksia alueella selvitetään. Aurinkopaneeleita on tarkoitus hyödyntää osana energiantuotantoa.

Hermanninrannan osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineistoa on esillä 10.5. – 31.5.2021 osoitteessa hel.fi/suunnitelmat. Kirjallisia mielipiteitä suunnitelmasta voi esittää 31.5.2021 asti.

Suunnitelmia esitellään asukkaille verkkotilaisuudessa keskiviikkona 19.5. klo 17–18. Lisätietoa tilaisuudesta ja ohjeita kokousohjelma Teamsin käyttöön löytyy osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Jätä kommentti

*

*