Heikki Vuorenmaa YIT:n toimitusjohtajaksi

Heikki Vuorenmaa. Kuva: YIT

YIT:n hallitus on nimittänyt Heikki Vuorenmaan (KTM) YIT Oyj:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 1. joulukuuta. YIT:n nykyinen toimitusjohtaja Markku Moilanen jättää tehtävänsä marraskuun loppuun mennessä ja jatkaa vuoden loppuun neuvonantajan roolissa, kertoo YIT tiedotteessaan.

− Vuosi sitten lanseeraamamme strategian mukaisesti olemme tarkentaneet liiketoimintamme painopistettä, parantaneet operatiivista tuottavuutta ja kehittäneet liiketoimintamalliamme kohti itsenäisempiä liiketoimintasegmenttejä. Asuminen-segmenttimme on jatkanut vakaan tuloksen tekemistä ja Toimitilat-, Infra- sekä Kiinteistökehitys-segmenttien muutos etenee hyvin. Haluaisin kiittää Markku Moilasta muutosprosessin käynnistämisestä ja tehokkaasta johtamisesta, sanoo YIT Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen tiedotteessa.

− Haastavat markkinaolosuhteet edellyttävät meiltä kuitenkin strategian toteuttamisen nopeuttamista ja suorituskyvyn parantamista. Nyt on oikea aika nopeuttaa muutosta ja kasvattaa sen mittakaavaa kaikissa liiketoimintasegmenteissämme, sanoo Kaukonen.

YIT:n tiedotteen mukaan Heikki Vuorenmaalla on vankka kokemus vaativien, kansainvälisten hankinta- ja toimitusketjujen hallintaan liittyvistä johtotehtävistä teknologiateollisuudessa ja rakennusalalla. Hän on työskennellyt YIT:llä Päällystys-segmentin johtajana ja konsernin johtoryhmän jäsenenä vuosina 2017–2020. Hän toimii tällä hetkellä McKinsey & Companyllä Associate Partnerin roolissa.

− Heikillä on vahvaa näyttöä muutosjohtamisesta ja tuottavuuden parantamisesta, joka on meille kriittistä nyt ja lähitulevaisuudessa. Toivotamme Heikin lämpimästi tervetulleeksi takaisin YIT:lle, sanoo Kaukonen.

Lue lisää

Katso kaikki