Harppuunakortteliin asuntoja tuhannelle turkulaiselle

Allianssimallilla nouseva Harppuunakortteli on Pohjoismaiden suurin uusiutuvan energian kohde.

Turun linnan kupeeseen rakennettava Harppuunakortteli on noin tuhannen asukkaan uudiskohde. Harppuunakorttelin rakennuttaja on Merimieseläkekassa, pääurakoitsijana toimii NCC ja suunnittelusta vastaa palkittu turkulainen arkkitehtitoimisto Sigge Arkkitehdit.

”Harppuunakortteli on Merimieseläkekassan (MEK) historian suurin rakennushanke”, kertoo MEK:n toimitusjohtaja Kari Välimäki.

Välimäen mukaan hanke on monin tavoin ainutlaatuinen alkaen korttelin suunnittelusta, joka toteutetaan perinteisestä urakkamallista poiketen allianssimallilla. Näin eri toimijat ovat alusta asti mukana yhteisen pöydän ääressä ja voivat vaikuttaa tehtäviin ratkaisuihin.

Harppuunakortteli on Pohjoismaiden suurin uusiutuvan energian kohde, joka on muun muassa maalämmön ja aurinkoenergian ansiosta lähes energiaomavarainen ja siten myös asukkaille poikkeuksellisen ekologinen valinta.

Arkkitehtonisesti Harppuunakortteli yhdistää keskiaikaisen Turun linnan kupeeseen sopivaa muotokieltä ja huippumoderneja ratkaisuja. Korttelin talot ovat 4–7-kerroksisia, ja niihin tulee omistus-, vuokra- ja palveluasuntoja sekä liiketiloja.

Täysin uniikki, umpinainen ja autoton kolmen hehtaarin laajuinen sisäpiha on ratkaisu, jota ei vastaavassa laajuudessa löydy muualta koko Euroopassa. Asukkaiden yhteinen piha-alue on maisemaltaan upea, toiminnallinen ja aktivoiva ympäristö, jossa kaikki mahtuvat liikkumaan ja harrastamaan monenlaista puutarhanhoidosta luisteluun.

”Autopaikat on sijoitettu maan tasolle ja niiden päälle rakennettava autoton umpipiha tarjoaa konkreettista turvaa perheen pienimmille sekä vähän vanhemmillekin asukkaille”, kuvailee Merimieseläkekassan projektipäällikkö Matti Jokinen.

Harppuunakorttelista löytyvät myös keskeiset palvelut kuten esimerkiksi oma lähikauppa, ravintola ja monitoimitila. Asukkaiden käytössä on myös vaikkapa perhejuhliin tai leffailtaan sopiva asukastila.

Harppuunakorttelin rakentaminen on aloitettu sisäpihan alle tulevasta autokannesta ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoihin 2018 keväällä.

 

Lue lisää

Katso kaikki