Harjulan koulu ja päiväkoti rakentuvat Järvenpäähän

Rakennustyöt aloitetaan syksyllä 2020.

Fira Oy ja Järvenpään kaupunki C/O Mestaritoiminta Oy ovat sopineet Harjulan koulun ja päiväkodin toteuttamisesta Järvenpäähän. Koulutilat on suunniteltu noin 450 lapselle ja päiväkoti- ja esiopetustilat noin 150 lapselle.

Rakennustyöt aloitetaan syksyllä 2020.

Rakennustöiden valmistuttua lapsia ja aikuisia odottavat joustavat ja muunneltavat tilat ja oppimisympäristöt, jotka taipuvat monenlaisiin tarpeisiin. Uudisrakennuksessa mm. hallinto, liikuntatilat ja ruokala on mitoitettu palvelemaan sekä koululaisia että päiväkotia.

Rakennustyöt saadaan valmiiksi kevään 2022 aikana ja lapset henkilökuntineen pääsevät uusiin tiloihin syksyllä 2022.

Rakennuksen laajuus on noin 6 000 brm2. Kokonaisuuteen sisältyy noin 1 000 brm2 laajuinen suojeltu, 30-luvulta peräisin oleva vanha osa, joka korjataan perusteellisesti.

Suunnittelun kaikissa vaiheissa on huomioitu tilojen terveellisyys ja turvallisuus. Kiinteistön lämmitysmuoto on energiatehokas maalämpö.

– Vanhojen 1960- ja 1980-luvulla rakennettujen koulurakennusten osoittauduttua koulutoiminnalle soveltumattomiksi ja terveydelle haitallisiksi, ryhdyimme ideoimaan ja valmistelemaan hanketta kaikkia Harjulan asukkaita palvelevaksi Kampukseksi, toteaa Mestaritoiminta Oy:n projektipäällikkö Niko Rinne.

Hankkeen urakkamuoto on yhteistoiminnallinen projektijohtourakka.

 

Lue lisää

Katso kaikki