Hankintalakisarja suunnittelupalveluiden julkisiin hankintoihin julki

Työkalumaisesti rakennetut ohjeet tukevat hankintamenettelyn valinnassa ja sen toteuttamisessa sekä auttavat hyödyntämään hankintalain avaamia mahdollisuuksia esimerkiksi innovaatiokumppanuuksissa.

Syksyllä 2015 käynnistetyn Hyvät hankintamenettelyt -kehityshankkeen tuloksena syntyneet RT-ohjeet (11268-11278) on juuri julkaistu. Kehityshankkeen lähtökohtana oli kehittää työkalumaisia ja käytännönläheisiä sekä hyvät käytännöt kokoavia ohjeita rakennusalan suunnittelu- ja konsultointipalveluiden hankintoihin. Kehityshankkeen tuloksina syntyneet ohjeet muodostavat uuden RT-ohjesarjan.

Hankintalakisarjan ohjeissa kuvataan hankintalain soveltamista suunnittelu- ja konsultointipalveluiden julkisiin hankintoihin. Työkalumaisesti rakennetut ohjeet tukevat tarkoituksenmukaisen hankintamenettelyn valinnassa ja sen toteuttamisessa sekä auttavat hyödyntämään hankintalain avaamia mahdollisuuksia esimerkiksi markkinakartoituksissa ja innovaatiokumppanuuksissa. Keskeisenä tavoitteena on edistää laadukkaaseen lopputulokseen tähtääviä hankintoja.

Hankintalakisarjan ohjeet toimivat ohjeina julkisia hankintoja tekeville hankintayksiköille ja taustamateriaalina palveluntarjoajille. Hankintalakisarja on julkaistu RT-, LVI-, SIT-, KH- ja Infra-ohjeina, jotka löytyvät RT-tietoväylästä rt.rakennustieto.fi. RT-tietoväylän kautta voit tutustua ohjeisiin, kirjautua ja ladata sisältöä sekä ostaa yksittäisiä ohjeita verkkokaupan kautta.

Hankintalakisarja tulee täydentymään tulevien kuukausien aikana suunnittelukilpailua koskevalla ohjeistuksella sekä tarjouspyyntöesimerkeillä.

Lue lisää

Katso kaikki