Haltonin tarina väitöskirjaksi

VTT Pertti Hartikaisen yrittäjyyteen liittyvä väitöskirja �?�Tätä peliä ei hävitä�?� käsittelee Haltonin kansainvälistä kasvua ja sen taustalla olevia tekijöitä vuosina 1968 – 2006. Väitöskirja tarkastetaan Lahdessa 18.huhtikuuta.

Halton Oy perustettiin Kausalaan 40 vuotta sitten vaikean taloudellisen tilanteen aikana. Väitöstutkimuksen mukaan yritys on esimerkki innovatiivisesta dynaamisuudesta ja teknologisesta sekä liiketoiminnallisesta osaamisesta. Yhteistyö sekä koti- että ulkomaisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa on hyödyttänyt niin yhtiötä kuin ilmastointialan tutkimusta Suomessa vuodesta 1970 lähtien. Perheyritys on 40 vuodessa kasvanut sisäilma-alan kansainvälisesti merkittäväksi tekijäksi.

– Huippuyritysten globaaliin mestaruussarjaan nouseminen vaatii suomalaisilta yrittäjiltä strategioiden ja visioiden sekä luovan yrityskulttuurin hiomista. Muutos kotimaan maakuntasarjoista kohti kansainvälistä osaamis- ja tietämystasoa on yllättävän suuri, sanoo Hartikainen.

– Haltonin strategia on aina perustunut ja tulee aina perustumaan osaamisen kasvattamiseen, toteaa Halton Groupin hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen.

Lue lisää

Katso kaikki