Haltonille jättikauppa turkkilaiseen maakaasuputkiprojektiin

Halton toimittaa palo- ja sulkupellit Turkin läpi rakennettavan maakaasuputken kompressori- ja mittaus-asemille.

Halton toimittaa palo- ja sulkupellit Turkin läpi rakennettavan maakaasuputken kompressori- ja mittaus-asemille.

Halton toimittaa kaasutiiviit palopellit sekä kaasutiiviit sulkupellit Turkin läpi rakennettavan, 1850 kilometrin pituisen Trans Anatolian Natural Gas Pipeline -maakaasuputken kompressori- ja mittaus-asemille. Haltonin Lahden tehtaalla valmistetuista pelleistä vajaa puolet toimitettiin marraskuun 2017 loppuun mennessä ja loput toimitetaan vuoden 2018 aikana.

TANAP-toimitukseen kuuluu 2000 palo- ja sulkupeltiä, jotka on suunniteltu ja valmistettu kohteen erityisvaatimusten mukaisesti. Räjähdysherkkiin tiloihin toimitettavat tuotteet on lisäksi ATEX-sertifioitu. ATEX-nimitys liittyy lainsäädäntöön ja standardointiin, joka koskee muun muassa räjähdysvaarallisiin tiloihin tarkoitettuja laitteita.

Kyseessä on Haltonin Marine-liiketoiminnan kaikkien aikojen suurin toimitus Turkin ja Kaspianmeren alueelle. Kokoluokaltaan ja tuoteiltaan vastaava Haltonin toimitus suuntautui noin vuosi sitten Etelä-Italiaan.

”Tilauksen saaminen vaati yli vuoden kovan työn myynti- ja projektitiimeiltämme, ja olemme todella innoissamme tästä merkittävästä päänavauksesta kyseisellä markkina-alueella”, sanoo Haltonin liiketoiminta-alueen johtaja Sami Piirainen.

TANAP-projektin alihankkijana ja Haltonin asiakkaana toimii Enefcon Engineering Ltd. Yritys toimii hankkeessa ilmastointi-, sammutus- ja viemäröintijärjestelmien sekä niihin liittyvien hallintajärjestelmien teknologiatoimittajana.

”Edellytimme omalta ilmastointikomponenttitoimittajaltamme joustavuutta monilla osa-alueilla kyetäksemme vastaamaan projektin korkeisiin teknisiin vaatimuksiin sekä pysymään tiukassa aikataulussa. Katsoimme, että Halton kykenee tähän parhaiten, ja että heidän tuotteidensa laatu ja laadunvarmistusjärjestelmä takaavat toimituksen onnistumisen”, sanoo projektikoordinaattori Ertaş Erzincan Enefconilta.

TANAP lyhyesti (Trans Anatolian Natural Gas Pipeline)
TANAP-hankkeen kohteena on maakaasuputken rakentaminen Turkin ja Georgian väliseltä rajalta länteen Turkin 20 maakunnan läpi aina Kreikan rajalle saakka. Kaasuputken pituus on 1850 kilometriä, ja sen varrelle tulee seitsemän kompressoriasemaa, neljä mittausasemaa, 11 huoltopistettä, 49 sulkuventtiiliasemaa sekä kaksi jakeluasemaa. Lisätietoa: http://www.tanap.com

Lue lisää

Katso kaikki