Halton-konsernin omistus on nyt keskitetty Halton Ventures -emoyhtiöön – ”Uusi emoyhtiö kirkastaa työnjakoa operatiivisen toiminnan ja sijoitustoiminnan välillä”

Halton-konsernin omistajuus ja sijoitustoiminta järjestettiin uudelleen vuoden 2023 alussa. Omistus on nyt keskitetty uuteen Halton Ventures -emoyhtiöön. Se hallinnoi myös perheyrityksen sijoitustoimintaa.

”Uusi emoyhtiö kirkastaa työnjakoa operatiivisen toiminnan ja sijoitustoiminnan välillä. Halton Group jatkaa liiketoimintaansa normaalisti Halton Venturesin omistuksessa. Siinä mikään ei muutu. Sen sijaan sijoitustoiminnan merkitys tulee kasvamaan jatkossa”, kertoo Tarja Takki-Halttunen, Halton Venturesin hallituksen puheenjohtaja. Kuva: Halton Group.

Halton-konsernin omistajuus ja sijoitustoiminta järjestettiin uudelleen vuoden 2023 alussa. Omistus on nyt keskitetty uuteen Halton Ventures -emoyhtiöön. Se hallinnoi myös perheyrityksen sijoitustoimintaa, kertoo Halton Group tiedotteessaan.

– Uusi emoyhtiö kirkastaa työnjakoa operatiivisen toiminnan ja sijoitustoiminnan välillä. Halton Group jatkaa liiketoimintaansa normaalisti Halton Venturesin omistuksessa. Siinä mikään ei muutu. Sen sijaan sijoitustoiminnan merkitys tulee kasvamaan jatkossa, kertoo tiedotteessa Tarja Takki-Halttunen, Halton Venturesin hallituksen puheenjohtaja. Halton Ventures on kokonaisuudessaan Halttusen perheen omistuksessa.

Halton Venturesin sijoitussalkussa on tällä hetkellä viisi suomalaista kiinteistöteknologia-alan startupia: Light Cognitive, Naava, Octacell, Smart Heating ja Spacent. 

– Teknologia ja ajattelu kehittyvät tällä alalla nopeasti. Sijoitustoiminta auttaa meitä pysymään ajan hermolla. Me saamme startupeilta ideoita ja osaamista Haltonin omaan toimintaan – ja toisin päin. Hyvä esimerkki on Octacell, joka valmistaa äänieristettyjä työtiloja. Niiden jäähdytys on toteutettu Haltonin teknologian avulla, Takki-Halttunen jatkaa tiedotteessa.

Halton Ventures investoi yhtiöihin ja rahastoihin, joiden tavoite on sama kuin Haltonilla: mahdollistaa ihmisten hyvinvointi sisäympäristöissä sellaisella tavalla, joka on ekologisesti kestävää. Tulevaisuudessa investointeja voidaan tehdä myös laajemmin kestävän kehityksen tavoitteita tukien. Kaikki sijoitukset tehdään pitkällä aikajänteellä.

Uusin avaus sijoitustoiminnassa on merkintä saksalaislähtöisen PropTech1 Ventures -yhtiön siemenrahastoon. Early Stage Fund II -rahasto sijoittaa eurooppalaisiin kiinteistö- ja rakennusalan startupeihin niiden alkuvaiheessa. Tavoitteena on vauhdittaa teknologioita ja palveluja, jotka vastaavat ilmastokriisin ja vihreän siirtymän haasteisiin. 

PropTech1 Venturesin tavoitteena on koota rahastoon 100 miljoonan euron pääoma. Yhtiö kertoi tammikuussa, että 40 miljoonan euron välietappi on saavutettu. Halton Ventures on PropTech1 Venturesin ensimmäinen pohjoismainen sijoittaja.

– Halton Ventures on hyvin tervetullut Fund II:n sijoittajaksi. Halton on yrityksenä sitoutunut samoihin kestävän kehityksen tavoitteisiin, jotka ohjaavat PropTech1:n toimintaa. Lisäksi rahastomme yritykset tulevat varmasti hyötymään Haltonin osaamisesta ja verkostoista. On hienoa saada ensimmäinen yhteistyökumppani Pohjoismaista, joka on meille uusi painopistealue, PropTech1 Venturesin viestintäjohtaja Theo Bonick sanoo tiedotteessa.

Kestävän kehityksen teema on noussut Haltonissa entistä tärkeämmäksi, kun kolmas sukupolvi on noussut perheyhtiön johtoon. Yksi esimerkki uusista tavoitteista on hiilineutraalius vuoden 2023 aikana.  

– Energiatehokkuus ja ekologinen kestävyys on toki ollut meille tuttu teema jo pitkään. Mutta täytyy sanoa, että lastemme myötä satsaus kestävään tulevaisuuteen on nousemassa aivan uudelle tasolle, Tarja Takki-Halttunen kertoo tiedotteessa.

Halton Venturesin hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi Mika Halttunen sekä kolmas sukupolvi kokonaisuudessaan: KristaAleksi ja Joel Halttunen. Heistä Krista ja Aleksi ovat toimineet jo muutaman vuoden Halton Groupin hallituksessa. Joel viimeistelee kandidaatin tutkintoaan Warwickin yliopistossa Englannissa.

Lue lisää

Katso kaikki