Granlund yrityskaupoilla Imatralla

Granlund laajentaa osaamistaan liiketoimintakaupalla Imatralla.

Granlund laajentaa osaamistaan liiketoimintakaupalla Imatralla.

Granlund Saimaa Oy on ostanut imatralaisen Imatran Juva Oy:n liiketoiminnan. Imatran Juva on rakennesuunnitteluun erikoistunut viisi henkilöä työllistävä yritys, joka on toiminut Imatralla vuodesta 1977.

Liiketoimintakaupalla halutaan vahvistaa Granlundin jalansijaa ja parantaa palveluvalikoimaa Imatralla. Jatkossa Granlundin Imatran toimistolla on töissä kaikkiaan yhdeksän ammattilaista, kun Imatran Juvan työntekijät siirtyvät Granlundille vanhoina työntekijöinä.

– Kokonaissuunnittelu sopii hyvin moniin projekteihin täällä Etelä-Karjalassa. Liiketoimintakaupan tavoitteena on tarjota paikallisesti monipuolisemmin kokonaissuunnitteluprojekteja, joissa myös rakennesuunnittelunosaaminen on hyvin tärkeää. Rakennesuunnittelu on meidän liiketoiminnallemme tärkeä vahvistus, kertoo Granlund Saimaa Oy:n toimitusjohtaja Risto Havo.

– Yhdistämällä voimamme meille on mahdollisuus tukea toisiamme ja tarjota palvelujamme monipuolisemmin, summaa Imatran Juva Oy:n toimitusjohtaja Tero Koikkalainen.

Liiketoimintakaupan myötä toimitusjohtaja Tero Koikkalaisesta tulee Granlund Saimaa Oy:n rakennesuunnittelun ryhmäpäällikkö ja osakas.

– Olemme tehneet vuosien mittaan paljon yhteistyötä, yhdistyminen on luonteva jatkumo yhteistyölle, Havo sanoo.

– Olennaista on paikallisuus: toimitilamme ovat jatkossakin Imatralla. Liiketoimintakaupalla haluamme varmistaa henkilöstöllemme jatkuvan mahdollisuuden koulutukseen ja nykyaikaisimmat työkalut, lisää Koikkalainen.

Imatran Juva on vuosien aikana tehnyt Itä-Suomen alueella erittäin monipuolisesti projekteja, joista näkyvimpiä ovat muun muassa Uusi Kosken koulukeskus, K-Sairaala, Savonlinnan pääterveysasema sekä Lappeenrannan entisen teatterin tontin rakennukset. 1.10. 2021 voimaan astuvalla liiketoimintakaupalla ei ole vaikutusta Imatran Juva Oy:n tai Granlund Saimaa Oy:n asiakkuuksiin tai käynnissä oleviin projekteihin, ja työt jatkuvat normaalisti.

Granlund Saimaa Oy on yksi suurimmista Granlund-konsernin tytäryhtiöistä. Se on kasvanut viime vuosina yrityskaupoilla: Siluc Oy (2016), Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen (2019), Suomen Controlteam (2020).

Lue lisää

Katso kaikki