Granlund teki yrityskaupan Lean 4D:n kanssa – tavoitteena viedä rakennushankkeiden aikataulutus uudelle tasolle

"Meillä on dataa ja Lean 4D tarjoaa tehokkaita, dataa jalostavia visuaalisia ratkaisuja aikataulujen ja kustannusten hallintaan", sanoo Pekka Metsi.

Granlund Oy on tehnyt yrityskaupan rakennushankkeiden 4D-aikataulutukseen erikoistuneen Lean 4D Oy:n kanssa. Tavoitteena on viedä rakennushankkeiden datapohjaista aikataulu- ja kustannusohjausta täysin uudelle tasolle ja sitä kautta tukea rakennusalan tuottavuuskehitystä, kertoo Granlund tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Lean 4D Oy kumppaniyrityksineen on edelläkävijä rakennushankkeiden tietomallidataan pohjautuvassa 4D-aikataulutuksessa. 4D-aikataulujen avulla havainnollistetaan virtuaalisesti rakentamisen eteneminen ja voidaan tukea muun muassa logistiikkaa, työnsuunnittelua ja tahtituotantoa sekä ennakoida riskejä aikatauluissa ja sitä kautta kustannuksissa.

– Me Granlundilla haluamme kehittää palvelujamme rakennushankkeiden kustannus- ja aikatauluohjauksessa. Meillä on dataa ja Lean 4D tarjoaa tehokkaita, dataa jalostavia visuaalisia ratkaisuja aikataulujen ja kustannusten hallintaan. Tähän haluamme liittää laajemmin myös muun muassa hiilijalanjäljen datapohjaisen hallinnan. Tuloksena asiantuntijoiden tuottavuus kasvaa ja työn laatu kehittyy, kun data on hallinnassa ja asiantuntijat voivat keskittyä oikeaan analyysi- ja ohjaustyöhön, kertoo Granlundin konsernijohtaja Pekka Metsi tiedotteessa.

– Granlundin fuusion myötä pystymme kasvattamaan 4D-liiketoimintaamme merkittävästi – iso asiantuntijakonserni antaa siihen mahdollisuudet. Tavoitteena on integroida tiedonhallintaosaamistamme Granlundin nykyisiin toimintoihin sekä laajentaa sitä 5D-tasolle, jolloin esimerkiksi kustannustieto tuodaan tietomalleihin. Tämä mahdollistaa tiedon läpinäkyvyyden ja jakamisen entistä paremmin, kommentoi Lean 4D:n toimitusjohtaja Jouni Ojala yrityskauppaa tiedotteessa.

Lean 4D Oy on vuonna 2019 perustettu yritys, jossa työskentelee neljä henkilöä. Nyt tehty yrityskauppa sisältää osakekaupan Lean 4D Oy:n kanssa sekä liiketoimintakaupat rakennusalan digitaalisia toimintoja edistävien Rakennuslordi Oy:n sekä BIMilization Inc. kanssa. Lean 4D Oy sulautuu Granlundiin kesään 2022 mennessä ja asiantuntijat siirtyvät konserniin vanhoina työntekijöinä.

Lue lisää

Katso kaikki